Джерард: За да станем велики, трябва да спечелим Световното


Н. Гавазов

Джерард: За да станем велики, трябва да спечелим Световното

Капитанът на националния отбор на Англия Стивън Джерард сподели своите мечти за това, как желае да изведе своите съотечественици на финал на Световното първенство по футбол. Единствено победата на такъв турнир - смята полузащитникът- може да позволи на играчите да получат статут на „велики".

„Аз вече показах, че съм способен да играя на високо равнище, да вкарвам голове и демонстрирам добър футбол. Но своята задача сега я виждам така: способен ли съм да да изведа тима до финала? Мога ли да действам стабилно във всеки един мач? Ето това трябва да се направи. Аз съм в добра форма, Физически много съм добре. Нямам проблеми и с психологията. С нетърпение очаквам кога ще започне всичко", коментира Джерард пред The Guardian.

„За да се нарече някой „велик играч", нужно е да се покаже всичко това. Всички го чувстват. Всеки от нас желае да докаже точно това и да прояви себе си на Световното. Направиш ли го, наистина ще бъдеш топ футболист. На мен ми дава допълнителна мотивация това, че 9 човека бяха капитани на националния отбор на Англия на Световни първенства и желая и аз да бъда успешен капитан", продължава полузащитникът.

„Разбира се, щеше да бъде по-добре Рио да бе с нас и той да изведе отбора. Но сега него го няма и работата пада на моите плещи. Аз съм готов да оправдая възложените ми надежди и да се справя с предизвикателството", каза също така Джерард.

„Да бъдеш лидер на тази група от играчи - много е вълнуващо и е една голяма награда. Надявам се, че това ще помогне на играта ми, защото отчаяно желая да започнем добре. Ние искаме да преминем през целия турнир и да не се завръщаме рано у дома. Искам да изведа момчетата най-далече. И те като мен се надявам да не позволят капитанската лента за мен да бъде лош спомен", допълва капитанът на „Трите лъва".

„Ние трябва да използваме много отпадането си в квалификациите на Евро 2008. Това трябва да ни мобилизира. Длъжни сме да докажем на хората, че сме добър отбор. Продължавам да работим усърдно, ден за ден и ще ставаме все по-силни. Това се вижда по време на тренировките у Рууни. Това момче просто е великолепен. Ако повечето играчи изиграят своята си рола на Световното, аз съм убеден, че ще се сдобием с успех", завършва Джерард.

 

  Сподели
180