Венгер: Англия световен шампион - сега или никога


Н. Гавазов

Венгер: Англия световен шампион - сега или никога

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е на мнение, че Мондиал 2010 е последният шанс за „златното поколение" на Англия да завоюва Световната купа, съобщава новината The Sun. Французинът смята, че много от най-добрите играчи на Капело ще бъдат твърде стари след 4 години, за да се състезават отново на Световно първенство.

„Убеден съм, че моментът за това поколение на Англия е сега или никога", каза Венгер пред The Sun.

"Те притежават опит и обиграност да измъкнат големите мачове, дори когато отборът не показва своя максимум на терена", допълва френският специалист.


„Рууни ще продължава да бъде световен играч и след четири години, но важните играчи като Стивън Джерард и Франк Лампард ще бъдат на по 34-35 години и няма да са толкова ефективни", прогнозира Венгер.

Мениджърът на Арсенал смята, че Рууни ще може да направи ефективно нападението на Англия ефективно и Капело ще заложи на схемата да играе само с него в атака.

„Впечатлен съм от всичко, което направи за Юнайтед Уейн през този сезон. Той притежава мощ, желание, спокойствие и много добри технически способности. Един от основните въпроси пред Капело ще бъде дали да играе с един нападател и с две остриета. Бих се обзаложил, че Капело ще заложи само на него в атака. Рууни е способен на всичко с имена като Лампард и Джерард, които да пробиват и да му помагат", завършва френският специалист.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
189