Матеус: Африкански отбор ще достигне до полуфинал


Н. Гавазов

Матеус: Африкански отбор ще достигне до полуфинал

Екс капитанът на националният отбор на Германия, който стана световен шампион през 1990 година Лотар Матеус сподели своето мнение относно шансовете на Германия на предстоящия Мондиал, както и тези на африканските отбори. Според него, поне един представител на Африка ще поднесе изненадата, класирайки се на полуфинал.

"Аз с нетърпение очаквам истинския празник на футбола. Този път първенството ще се проведе на място, където хората са изключително емоционално настроени. Не се съмнявам, че страстите на феновете ще се отразят и на самите футболисти", заяви Матеус пред Bild .

"Какво да кажа за Германия? Ние отдавна нямаме индивидуалисти, които могат да решат изхода на даден мач. Но Германия си е Германия. До четвъртфиналите сме длъжни да стигнем. А след това ще видим", продължава бившият капитан на Бундестима.

"Няма да се размине и без сюрпризи. На мен ми се струва, че една от африканските страни ще достигне до полуфинал. Мисля, че ще има много сензации. Мисля си, че някои от фаворитите няма да се справят с поставените задачи и ще се провалят", завършва Матеус.

 

  Сподели
203