Джерард с нетърпение очаква съревнованието с Дрогба, Рууни, Вия, Роналдо и Фабрегас


Н. Гавазов

Джерард с нетърпение очаква съревнованието с Дрогба, Рууни, Вия, Роналдо и Фабрегас

Капитанът на Ливърпул и националният отбор на Англия с нетърпение очаква поредното изпитание. Както е известно, шест от звездите на Световното първенство - Стивън Джерард, Дидие Дрогба, Кристиано Роналдо, Сеск фабрегас, Уейн Рууни и Давид Вия ще се състезават помежду си за наградата „Най-майсторската звезда на световния футбол".

Футболистите ще се съревновават в пет категории: сила и точност на удара, задържане и контрол на топката, а също и в атака. Събитието ще се състои шест дни след края на Световното първенство в Южна Африка.

Джерард призна, че с нетърпение очаква съревнованието, което ще даде оценка както на индивидуалните качества на всеки един, така и отборната игра в частност.

„С нетърпение очаквам началото на това съревнование, но в същото време съм нервен, защото там ще се боря сам и отговорността е голяма. Всичко е различно когато играеш в отбора - в този случай натискът върху нас ще е голям", заяви Джерард.

„Ние сме свикнали да се състезаваме един д друг. Не искам да се хваля преди да започне турнир - това просто не е нужно. Но аз съм развълнуван и се надявам, че с достойнство ще мога да се противопоставя на петте най-добри играча в света", продължава Стиви.

„Силата и точността на удара - това са силните ми страни. Обичам всички видове състезания, но аз не искам да се откроявам от останалите момчета., с които ще се боря за наградата. Просто искам да им пожелая всичко най-хубаво и много късмет", завършва Джерард.

 

  Сподели
179