Рууни: F*** you referee


Н. Гавазов

Рууни: F*** you referee

Нападателят на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Уейн Рууни се оказа в центъра на неприятна история, която се случи по време на вчерашната контрола на националния отбор на Англия срещу южноафриканския Платиниум Старс. През второто полувреме на мача, който завърши с победа за "Трите лъва" с 3:0, нападателят на Манчестър Юнайтед влезе в единоборство с играча на домакините Мбулело Мабизела, който е бивш футболист на Тотнъм, и тогава арбитърът Джеф Селогилве се опита да успокои страстите, показвайки жълт картон на Рууни.

Както заяви веднага след мача Селогилве, Рууни в открит текст му казал "F*** you".

"Рууни бе обиден от нещо, каза ми "FU*K you". Той трябва да се научи да сдържа избухливостта си, защото в противен случай може да бъде изгонен в някой от мачовете на Световното", заяви Селогилве.

"Той е добър играч, когато го гледаш по телевизията, но на терена не спира да обижда съдиите. Сега за мен Рууни е просто някой, който обижда хората и фаулира останалите играчи. Разочарованието ми е още по-голямо, защото той беше любимият ми футболист", каза още главният съдия.

"Напълно е възможно футболистите на Англия да не дооцениха този мач и да са си помислили, че това е просто приятелска среща и могат да правят каквото си поискат, както и, че аз съм непрофесионалист", продължава Селогилве.

"Уейн Рууни ми се извини и ми даде фланелката, с която игра в мача", завърши главният съдия, цитиран от АФП.

 

  Сподели
199