Маркизио в центъра на скандал - от Парламента искат да бъде отзован от отбора (видео)


Н. Гавазов

Маркизио в центъра на скандал - от Парламента искат да бъде отзован от отбора (видео)

Полузащитникът на Италия и Ювентус Клаудио Маркизио бе обвинен от фен на Рома в неуважение на химна на своята страна. В мача на „Скуадра Адзура" срещу Швейцария, националът бе на резервната скамейка и при изпълнение на химна с усмивка на лице си позволи да измени последните му строфи.

Фен на Рома забелязъл, че Маркизио произнесъл фразата „Roma ladrona" ( Б.ред.: Рим - крадец), докато другите са пеели „Roma l'inno". Фразата „Roma ladrona" често се използва от италианците, за да изрази отношението им към италианския парламент, намеквайки за неправилното разпределение на бюджетните средства между столицата и провинцията.

Старши треньорът на Италия Марчело Липи защити своя футболист и изрази съмнение, че Маркизио е произнесъл точно тази фраза.

„Маркизио е фантастично момче. Той е винаги сериозен, а професионализмът и поведението му могат да бъдат еталон за всички. Съмнявам се, че Клаудио може да произнесе някога подобно нещо. Дали ще санкционирам играча за това? Разбира се, че не", коментира накратко Липи.

Депутатът от италианския парламент Паоло Ченто призова обаче случаят да бъде разследван и ако се окаже, че Маркизио е изменил химна, да бъде отзован от националният отбор.

„Ние сме длъжни веднага да изясним цялата ситуация. Ако маркизио наистина е извършил престъпление към националния химн, той трябв ада бъде отзован веднага от отбора и да се извини на цялата нация. Аз искрено се надявам, че министърът на вътрешните работи Роберто Марони подробно ще разследва инцидента", заяви пък депутатът от италианския парламент Паоло Ченто.

Снощи пред Sky Sport Italia, полузащитникът на „Скуадра Адзура" отрече да е произнасял фразата "Roma ladrona".

„Аз никого не съм оскърбявал. Просто изпях последните срички грешно и се опитах да вляза отново в такт с моите съотборници. Именно поради това движението на устните ми изглеждаха по този начин", оправда се Маркизио.

 

  Сподели
213