Кейрош: Роналдо може да ни изведе до купата


.

Кейрош: Роналдо може да ни изведе до купата

Карлош Кейрош вярва, че супер звездата на Реал Кристиано Роналдо е способен да изведе Португалия до победа на световното първенство в ЮАР. Въпреки трудния квалификационен цикъл, в който португалците трябваше да спечелят бараж срещу Босна и Херцеговина, за да се класират на състезанието, в момента Португалия се намира на трето място класацията на ФИФА.

Със струващия 80 млн. паунда нападател, който ще бъде капитан на тима в Южна Африка, селекционерът се надява, че тимът му може да затвърди своето високо класиране.

Кейрос смята, че Кристиано Роналдо може да бъде звездата на Мондиала и да изстреля отбора си до купата.

"Кристиано е шампион, а като футболист е супермен", заяви екснаставникът на Реал пред "Дейли Стар".

"Ако става въпрос за начина, по който щурмовакът ментално възприема играта, той е много силен и уверен.

Откакто почнах да работя с него, когато бе на 18, това винаги е било така. Той има манталитет на победител.

Винаги може да наклони везните в полза на своя тим.

Фантастично е да вършиш работа с наистина специален играч в селекцията си, който е показал на света, че може да печели, още преди турнирът да е стартирал.

Това също така спомага да се запази духа му, който се предава на останалата част от състезателите на Португалия", коментира бившият асистент на Алекс Фъргюсън.

Хората му се изправят срещу Бразилия, Кот д'Ивоар и Северна Корея в Група G. Кейрос настоява, че тимът му трябва да играе добре, за да се класира до фазата на директните елиминации.

Португалия открива участието си на световното на 15-и юни в Порт Елизабет с решителен сблъсък срещу слоновете. които могат да бъдат без своя талисман Дидие Дрогба.

Въпреки това, ако отборът му излезе от групата на смъртта, Кейрош е уверен, полуфиналистът от Мондиал '06 би могъл да спечели купата за първи път в своята история.

"Сигурен съм, че котдивоарците ще се боят от Португалия.

Като национален отбор и в двубой на директна елиминация, португалците са способни да бият всеки тим на това световно.

Ще играем мач за мач. Първо трябва да прескочим груповата фаза.

След това ще се опитаме да действаме на върха на възможностите си, за да бъдем в състояние да се борим срещу най-добрите на планетата", коментира Карлш Кейрош.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
22