Африканските шамани отсякоха: Шампион ще бъде Бразилия


.

Африканските шамани отсякоха: Шампион ще бъде Бразилия

В Африка явно са решили да узнаят по-рано победителя на предстоящото Световно първенство по футбола, използвайки непривични за нас европейците методи. Шаманката Себензиле Нсуквини решила да предскаже изхода на турнира с помощта на разпръснати кости.

„Всичко върви добре за отбора на ЮАР",  казала 33 годишната шаманка от народа на зулусите, анализирайки подробно разпръснатите кости и черупки от животни.

В Африка където мистиката и магията заемат важно място в живота на много хора, изказванията на местните шамани и такива като Нсуквини имат толкова важно значение, както изявленията на държавните мъже. Често отборите имат, макар и неофициално назначени шамани до които се допитват често по въпросите от футболния живот и съдбите на футболистите.

Нсуквини отказа да се ангажира с това кой ще бъде победителят и се задоволи само да предскаже, че „Бафана бафана" ще се представят много силно.

По-точна прогноза направи нигерийския гадател Джон Адатири, признавайки обаче, че никога до сега не му се е налагало да анализира изходите от футболни срещи и шампионати.

Анализирайки дълго отблясъците на кристална топка, Адатири е убеден, че Нигерия и Англия ще играят на четвъртфинал, а Бразилия ще спечели турнира. Интересното е, че в областта където практикува своите заложби - Сокото, всичките гадатели направили абсолютно същата прогноза: Нигерия на четвъртфинал, а победител в турнира ще бъде Бразилия.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
31