Меси: Ключът за успеха на Англия е Рууни


.

Меси: Ключът за успеха на Англия е Рууни

Звездата на Барселона и на националния отбор на Аржентина Лионел Меси смята, че Англия е най-опасният отбор на предстоящото Световно първенство, тъй като отборът на Фабио Капело има в редиците си футболист като Уейн Рууни, който може да направи разликата с всеки друг отбор. Според нападателя на „гаучосите", „Трите лъва" имат и други силни страни сред които са много добър треньор и борбения си дух, шансът за успех го дава именно голмайстора на Манчестър Юнайтед.

„Англия винаги са били много труден отбор за преодоляване, тъй като имат голям дух и се борят до края", заяви Меси в интервю за Mirror .

„Зная, че Капело е голям треньор и промени много неща в отбора. Те са много по-добър отбор отпреди и съм убеден, че ще постигнат много. Имат в момента страхотен баланс. Когато Крауч и Рууни играят заедно, изглеждат много опасно. Комбинацията между Джерард и Лампард също е смъртоносна, но на терена Рууни е ключът. Той е страхотен играч - много е силен, умее да задържа топката и притежава невероятна енергия. Ако се предпази от контузии, Англия ще постигне много", продължава голмайсторът на Барселона.

„Би било страхотно да играя срещу него, въпреки, че едва ли ще имаме допир по време на мача, тъй като играем в противоположни зони. Но предпочитам това да стане на финала. Много история има между Аржентина и Англия, но нашите играчи винаги са се възхищавали на английския футбол, който е много качествен. ", завършва Меси.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
25