Англия победи Япония с 2 автогола (видео)


.

Англия победи Япония с 2 автогола (видео)

В контролна среща преди началото на Световното първенство в Южна Африка, Англия успя да победи минимално с 2:1 Япония на стадион "ЮПС Арена" в Австрия. Самураите успяха първи да поведат в резултата още в 7-та минута при изпълнение на корнер топката попадна на крака на Танака, който не беше опазен в наказателното поле и с шут от центъра на наказателното поле успя да прати топката покрай вратаря Дейвид Джеймс за 1:0. При този резултата завърши и първото полувреме на двубоя.

През втората част националният селекционер на Англия реши да извърши промени в състава си, като вкара в игра - Джо Харт, Джейми Карагър, Джо Коул, Стивън Джерард, Шон Райт-Филипс, а Дейвид Джеймс, Том Хъдълстоун, Тио Лолкът и Дарън Бент напуснаха терена. В 56-та минута на срещата "Трите лъва" получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка на играя на Япония. Франк Лампард застана зад топка, но сгреши, след като Еижи Кавашима улови в долния десен ъгъл на врата. В 70-та минута Англия изравниха резултата, след като Ленън намери добре съотборника си Джо Коул, който реши да центрира в наказателното поле, но в опит да изчисти топката с глава, Танака я изпрати в собствената си мрежа.

Осем минути преди края на срещата Англия излезе напред в резултата. Ашли Коул опита да центрира кълбото отдясно в наказателното поле, но защитника на японците Юджи Накадзава се опита да я изчисти с крак, но топката се удари съвсем леко в десния му крак, което беше достатъчно да заблуди стража Еижи Кавашима.

Видео: Тук

  Сподели
21