Турция и Франция с най-големи шансове за ЕВРО 2016


.

Турция и Франция с най-големи шансове за ЕВРО 2016

В петък, 28 май УЕФА ще реши кой да бъде домакин на Европейското първенство по футбол през 2016 година. Големите съперници са Франция и Италия, както и Турция. Всеки един кандидат има своите шансове, но според източник останал анонимен, с най-големи шансове да приемат големия форум са Франция и Турция. Според него, офертата на Италия е много обща и някои от проектите не са свързани самото събитие, докато при останалите кандидати ефективността от домакинството ще бъде по-голяма в дългосрочен план.

„Обсъдихме внимателно и трите кандидатури. Изборът ще бъде направен измежду по-консервативният вариант на Франция и по-интересния на Турция", цитира Reuters високопоставен чиновник пожелал да остане анонимен.

„Пак казвам, ще обмислим внимателно всичко, особено като се има в предвид какво се случи с първенството през 2012 година. Когато определяхме домакина, Полша и Украйна предложиха най-иновативната оферта тогава. Виждате какви проблеми имаме сега обаче", продължава чиновникът.

„Справедливо е да кажем обаче, че Турция разполага с пари и в това отношение няма да има тези неприятности, които Украйна изпитва в момента", завършва представителят на Европейската централа.

Изпълнителният комитет на УЕФА, който се състои от 16 членове, в това число и Мишел Платини, ще определи домакина на първенството след 30 минутна презентация на всяка една страна. Както е известно, домакин на Евро 2012 година ще бъдат Полша и Украйна.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
28