Анонс на световните квалификации зона Европа - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификации зона Европа - срещите в петък

Грузия - Сърбия
Стадион: "Борис Пайчадзе", Тбилиси
Дата: 24.03.2017г.
Час: 19:00
Съдия:

Грузия посреща Сърбия в търсене на своята първа победа в тези квалификации, в същото време съседите също ще се опитат да вземат трите точки, което може да им позволи да изместят Ирландия от първото място в тази толкова равностойна група.

Грузия по традиция е един от най-слабите участници в квалификационните турнири. През тази кампания "конкурент" на кавказците ще е Молдова, която има още по-лоша статистика. Впрочем, който подцени грузинците или не се раздаде на максимум срещу тях, рискува да се сблъска с проблеми. Във всички досегашни срещи с тях съперниците трябваше да вложат много усилия, за да пречупят коравия тим на Грузия, а Уелс дори не успя да ги победи на свой терен. Колективът на Владимир Вайс събра две точки от четири мача, след загуби от Австрия и Ирландия и равенства срещу "драконите" и Молдова.

Сърбия проведе няколко слаби кампании, но през настоящата показва много по-добър футбол и след добрия старт има всички шансове да се класира за финалите на Мондиал 2018. Славолюб Муслин пое "орлите" през май миналата година и в девет мача под негово ръководство отборът има само една загуба. Специално в тези квалификации Сърбия започна с наивно равенство срещу Ирландия у дома, победи в Молдова и срещу Австрия на свой терен и равенство в Уелс. Така "орлите" са втори, на две точки от лидера Ирландия на два пункта пред Уелс.

Това ще е първи мач между Грузия и Сърбия. Гостите са по-класния отбор, но домакините са много упорит съперник и трудно се предават, особено на родна земя. Няма да е изненада, ако видим равенство, но все пак на първо място бихме поставили успех на Сърбия с марж от един гол.

Прогноза: Грузия - Сърбия 0:1

 


Турция - Финландия
Стадион: "Анталия Арена", Анталия
Дата: 24.03.2017г.
Час: 19:00
Съдия:

Турция прави противоречив старт в тези квалификации, след като измъкна точка на старта на празния "Максимир", но след това не успя да победи Украйна у дома си, а в Исландия претърпя загуба. Единствената победа на съседите е при домакинството на Косово, което едва ли може да бъде голям актив за хората на Фатих Терим, особено след невзрачната игра.

Финландия по традиция са един от най-слабите отбори в различните квалификации. Основният проблем за скандинавците е наличието на изявен голмайстор, което е част от обяснението за слабото представяне на тима. В тези квалификации финландците започнаха с домакинско равенство на Косово, а след това последваха три поражения от Исландия, Хърватия и Финландия.

Двата отбора са се срещали десет пъти, като статистиката е 8 победи, 1 равенство и 1 загуба в полза на Турция.

Домакините са фаворит в мача и съветът ни е да заложим на тях. В допълнение, не бива да очакваме много голове, тъй като и двата отбора имат проблеми в последната част на атаката си.

Прогноза: Турция - Финландия 1:0

 


Австрия - Молдова
Стадион: "Ернст Хапел", Виена
Дата: 24.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия:

Австрия бе считана за фаворит преди старта на квалификациите, но лошият старт на колектива на Марсело Колер доведе до там, че сега тимът се намира в ужасяваща ситуация. Австрийците имат победа в Грузия, домакинско равенство на Уелс, загуба в Сърбия и поражение от Ирландия у дома. 4 точки от 4 мача - това е активът на Австрия, която няма право на грешка срещу Молдова, ако иска да остане в борбата за двете места в групата.

Молдова по традиция е един от най-слабите национални отбори. Да, случвало се е тимът да успее да препъне някой фаворит, но това е много рядко явление. Хората на Игиор Доброволски започнаха с три поредни загуби, в които допуснаха десет гола, но в миналия кръг направиха изненадващо равенство в Тбилиси, което е истински успех.

Очакванията са за много приятна вечер за домакините и поредни главоболия за защитата на гостите. Съветът ни е да играем над 2.5 гола и победа на Австрия.

Прогноза: Австрия - Молдова 3:0

 


Ирландия - Уелс
Стадион: "Авива Стейдиъм", Дъблин
Дата: 24.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия:

Този мач спокойно може да бъде сложен в графа дерби на петъчната програма. Ирландия не бе слагана сред фаворитите, но след равенството в Белград и трите последвали успеха, включително и във Виена, "зелената армия" се оказа на върха в класирането в групата. В интерес на истината ирландците имаха късмет в мачовете си със Сърбия и Австрия, но важни са точките, а не как са постигнати те.

Полуфиналистът от Евро 2016 Уелс подобно на Австрия тотално разочарова. "Драконите" пометоха Молдова на старта на кампанията, но след това постигнаха три ремита - домакински срещу Сърбия и Грузия и 2:2 във Виена. Добрата новина за Крис Коулмън е, че ще може да разчита на звездата Гарет Бейл, а лошата е, че Уелс има само една победа над Ирландия.

Това е мач между съседни държави, британски сблъсък и е с характер на дерби. Освен това и двата тима са равностойни, а всичко това предполага здрава битка и мач, който може да тръгне във всякаква посока, включително да остане на едно място и да не видим голове.

Прогноза: Ирландия - Уелс 0:0

 

 

Лихтенщайн - Македония
Стадион: "Рейнпарк щадион", Вадуц
Дата: 24.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия:


Това е мач между аутсайдерите в група G, които ще изясняват отношенията си в опит да избегнат последното място. Лихтенщайн е един от най-слабите отбори на континента и след четири мача вече има голова разлика 1:16, което още един път подчертава аутсайдерския статут на тима.

Македония също записа четири загуби в четирите си досегашни мача. В интерес на истината съседите се биха в първите си три двубоя и дори бяха на път да измъкнат точки при гостуването на Албания и домакинствата на Израел и Италия. Точно в тези мача се видя липсата на класа на македонците, което не можа да бъде компенсирано от желание и воля за победа.

Едва ли ще видим нещо впечатляващо в този двубой. Хората на Игор Ангеловски за първи път ще излязат като фаворити и ще трябва да намерят път към вратата на противника през сгъстена защита, което означава повече да се гради, отколкото да се руши. Очакванията са за минимална победа на гостите, може би няма да видим повече от два гола в мача.

Прогноза: Лихтенщайн - Македония 0:2

 

 

Косово - Исландия
Стадион: "Лоро Борици", Шкодра (Албания)
Дата: 24.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия:

Вече казахме, че Косово направи историческо равенство в първия си квалификационен мач в историята с Финландия, но ентусиазмът на националите на малката балканска държава се изпари в срещите с големите отбори в групата - Хърватия, Украйна и Турция. Три поражения с голова разлика 0:11 показва ясно състоянието на националния отбор.

Исландия прави един приличен старт, след като постигна равенство на гости на Украйна и победи Финландия и Турция. В миналия кръг островитяните претърпяха поражение с 2:0 в Хърватия, но това не бива да ни изненадва с оглед на статута на футбола на "шахматистите", при това хората на Хеймир Халгримсон се биха здраво и допуснаха второто попадение едва в края на мача.

Ясно е, че има голяма пропаст между качеството на съперниците. И едва ли ще е изненада, ако съветът ни е да се заложи в полза на гостите.

Прогноза: Косово - Исландия 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118