Египет - Гана: Равенството е най-реалистично


Н. Гавазов

Египет - Гана: Равенството е най-реалистично

Египет - Гана
Стадион: "Стад дьо Порт-Джентил", Порт-Джентил
Дата: 25.01.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Бакари Папа Гасама (Гамбия)

Най-титулуваният тим в Африка посреща финалиста от предишното издание в Купата на Африка 2017 в двубой от третия кръг на груповата фаза на турнира. Това ще е сблъсък между два гиганта, който се очаква с голямо нетърпение от почитателите не само на африканския футбол. Големият въпрос е: ще станем ли свидетели на сензация или цялата интрига в групата ще навлезе в обичайното си русло.

Седемкратният шампион на Черния континент влиза в сблъсъка с актив от четири точки и голова разлика 1:0. Египет не успя да победи Мали на старта, а във втория си мач хората на Ектор Купер много трудно се наложиха над аутсайдера Уганда, с гол на Абдала Ел Саид в 89-та минута. В интерес на истината "фараоните" не успяха да ни убедят до тук, че са фаворити за титлата, особено в мача с Мали, в който в голяма част от времето "орлите" доминираха.

Що се отнася до Гана, "черните звезди" спечелиха и двата си мача с по 1:0 и с шест точки вече се класираха за плейофите на турнира. Ако хората на Аврам Грант не загубят утрешния мач, те ще останат първи. В интерес на истината тимът на Гана също не ни убеди, че е големият фаворит. Вярно е, че "черните звезди" спечелиха и двата си мача, но в двубоя с Мали противникът отправи повече удари към вратата на Бримах, а срещата с Уганда премина напълно равностойно, като "жеравите" дори създадоха повече опасни положения от хората на Аврам Грант.

Коефициентът на efbet за двубоя ясно показва какво е отношението на букмейкърите към вероятния изход на мача. Най-нисък е коефициентът за равен и тук напълно ще се съгласим с предположенията на efbet. Истината е, че едва ли ще станем свидетели на голям мач. По-скоро трябва да очакваме предпазлива игра от двата тима, повече действия в средата на терена и в крайна сметка едно удобно нулево равенство изглежда най-реалистично като резултат.

Прогноза: Египет - Гана 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Египет:

09 октомври Конго - Египет 1:2 (Квалификация за СП2018)
13 ноември Египет - Гана 2:0 (Квалификация за СП2018)
08 януари Египет - Тунис 1:0 (Приятелска среща)
17 януари Мали - Египет 0:0 (Купа на Африканските нации)
21 януари Египет - Уганада 1:0 (Купа на Африканските нации)

Гана:

07 октомври Гана - Уганда 0:0 (Квалификация за СП2018)
11 октомври ЮАР - Гана 1:1 (Приятелска среща)
13 ноември Египет - Гана 2:0 (Квалификация за СП2018)
17 януари Гана - Уганда 1:0 (Купа на Африканските нации)
21 януари Гана - Мали 1:0 (Купа на Африканските нации)


Досегашни срещи:

Египет - Гана

19 срещи
9 победи за Египет
4 равенства
6 победи за Гана
Голова Разлика: 25:22 за Египет

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136