Габон - Гвинея-Бисау: Задължително опитайте гол на Обамеянг


Н. Гавазов

Габон - Гвинея-Бисау: Задължително опитайте гол на Обамеянг

Габон - Гвинея-Бисау
Стадион: "Стад д'Ангондже", Либървил
Дата: 14.01.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Геад Залол Гриша (Египет)

По различни причини почитателите на футбола са свикнали да бъдат съпричастни на големите международни турнири през лятото, за това за някои може да е странен периодът за провеждане на Купата на африканските нации (КАН). Изхождайки обаче от климатичните особености на Черния континент това е най-доброто време за организирането на подобни състезания, което от своя страна дава добра възможност на любителите на футбола да се любуват на крупен турнир и през зимата, а при всички положения не по-малко доволни ще бъдат и почитателите на залозите, защото в кратко време ще получат огромно количество възможност за игра, изпробване на своя усет и най-вече на тръпката, още повече, че efbet предлага чудесни варианти, свързани с мачовете от КАН 2017.

И така, в събота красивият "Стад д'Ангондже" ще бъде домакин на мача на откриването на Купата на Африка, в който Габон ще посрещне абсолютния дебютант Гвинея Бисау. Приемащата страна в лицето на "пантерите" за втори път за последните пет години попада в основната схема на състезанието, благодарение на правото на страна-домакин. През 2012 година Габон успя да повтори своя най-успешен резултат от турнира, достигайки до четвъртфиналите, удържайки тогава три победи в групата и отстъпвайки на Мали в плейофите. Сега мотивацията пред "пантерите" е по-голяма, защото Габон еднолично е домакин, а еуфорията сред местната футболна общественост от предстоящото участие е огромна.

Гвинея- Бисау е дебютант в решаващия стадий на турнира. Самото класиране на "хиените" предизвика истинска сензация, защото в квалификациите никой не слагаше тима в сметките при компания от Конго, Замбия и Кения. Колективът на Басиро Канде обаче зае лидерското място в групата и така за първи път успя да се класира за финалите на Купата на Африка. Как ще се представят "хиените" в Габон е загадка. От една страна хората на Канде могат да изиграят няколко мача за удоволствие, но от друга страна това може да свали напрежението и да стане предпоставка за получаване на някои изненадващи резултати.

Що се отнася до противопоставянето между двата тима, те не са се срещали досега. Според официалната статистика Гвинея-Бисау се намира в по-добра форма, защото "хиените" са с три победи и загуба в последните си 4 мача, докато Габон е с една победа и 4 загуби в последните си осем двубоя. Освен това символичният домакин е 34-ти в рейтинга на африканските национални отбори, докато съперникът е 15-ти в тази класация.

Сухата статистика обаче може да ни подведе. Нашето мнение е, че фаворит в мача са домакините. Те ще имат подкрепата на трибуните, освен това в състава на "пантерите" личат имена като Лемина, Обианг и най-добрият африкански футболист за 2015 година Обамеянг. efbet предлага коефициент 1.4 за успех на Габон и 2.1 за над 2.5 гола в мача. Да, напрежението ще е по-голямо от нормалното като в първи двубой и това може да даде отражение на играта на 22-та, но и добрият коефициент си заслужава риска. Евентуален успех от тази комбинация би ни донесъл чудесна възвращаемост на вложените средства, за това нашето предложение е да играем "1 + над 2.5 гола в мача" или "1 + гол на Обамеянг (коеф.2.8)".

Прогноза: Габон - Гвинея - Бисау 3:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Габон:

02 септември Судан - Габон 1:2 (Приятелска среща)
06 септември Камерун - Габон 2:1 (Приятелска среща)
08 октомври Габон - Мароко 0:0 (Квалификация за СП2018)
12 ноември Мали - Габон 0:0 (Квалификация за СП2018)
15 ноември Габон - Коморос 1:1 (Приятелска среща)

Гвинея-Бисау:

13 октомври Гвинея-Бисау - Либерия 1:3 (Квалификация за СП2018)
23 март Гвинея-Бисау - Кения 1:0 (Квалификация за Купата на Африка)
27 март Кения - Гвинея-Бисау 0:1 (Квалификация за Купата на Африка)
04 юни Гвинея-Бисау - Замбия 3:2 (Квалификация за Купата на Африка)
04 септември Конго - Гвинея-Бисау 1:0 (Квалификация за Купата на Африка)


Досегашни срещи:

Габон - Гвинея-Бисау

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123