Анонс на 4-ти кръг на световните квалификации - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на 4-ти кръг на световните квалификации - срещите в петък

Армения - Черна гора
Стадион: "Републикански стадион", Ереван
Дата: 11.11.2016г.
Час: 19:00

Армения кошмарно започна кампанията си, губейки трите си стартови мача, като последната домакинска среща с Румъния се превърна в истинско фиаско - загуба с 5:0. Това наложи освобождаването на Варужан Сукисян и назначаването на Артур Петросян за наставник на тима.


Черна гора е лидер в групата си, след равенство 1:1 в Букурещ и победи над Казахстан с 5:0 и срещу Дания с 1:0 в Копенхаген. Прави впечатление, че хората на Любиша Тумбакович играят много рационално, твърдо и изключително дисциплинирано.

Предполага се, че домакините няма да се хвърлят в безразсъдни атаки, както в другите срещи и ще дебнат съперника си на контраатаки. В този смисъл очакванията са основният сблъсък да е в центъра на терена и е напълно възможно да се получи равностоен двубой. С оглед на високия морала на гостите, както и на тяхната форма, победа за черногорците изглежда напълно реална.

Прогноза: Армения - Черна гора 0:1

 


Чехия - Норвегия
Стадион: "Еден Арена", Прага
Дата: 11.11.2016г.
Час: 21:45

Лош старт за чехите, които направиха 0:0 в домакинствата си на Северна Ирландия и Азербайджан и претърпяха класическа загуба в Германия. Основният извод от представянето на националния отбор на Чехия е, че тимът няма голмайстор и не може да се възползва от положенията, които създава.

Норвегия има една победа, но тя е срещу Сан Марино у дома. При това скандинавците се измъчиха срещу своя противник и решиха всичко в последните 15 минути на мача, така че трудно може да дадем оценка за формата на скандинавците, още повече, че преди това те претърпяха поражение при гостуването си на Азербайджан и при домакинството си на Германия.

Двата отбора са се срещали девет пъти помежду си, като статистиката е 6 победи за чехите и 2 равни мача.

Домакините са в процес на обновяване на състава и поради това е трудно да прогнозираме как ще се представят те. Предполага се, че двубоят ще е равностоен, но все пак е разумно да се доверим на чехите, които са домакини и играят срещу тим, който слабо се представя навън.

Прогноза: Чехия - Норвегия 1:0

 


Северна Ирландия - Азербайджан
Стадион: "Ундзор Парк", Белфаст
Дата: 11.11.2016г.
Час: 21:45

Изключително интересен и важен мач за двата тима. Островитяните направиха 0:0 на гости на Чехия и победиха Сан Марино, а загубата от Германия бе планирана. Азербайджан също направи равен на гости на чехите, също победи Сан Марино, но кавказците се наложиха с 1:0 и над Норвегия у дома си.

Двата отбора са се срещали четири пъти и размениха по една победа. Днешният двубой се очертава да бъде равностоен. Гостите изненадват с второто място, но все още не са играли с Германия и може би за това букмейкърите отдават своите предпочитания на домакините. Съгласни сме, че британците имат по-добър състав и ще се радват на подкрепата на трибуните, но в същото време гостите се намират в добро разположение на духа, което е предпоставка да потърсим изненадата под формата на равенство. А високият коефициент е предпоставка да поемем риск.

Прогноза: Северна Ирландия - Азербайджан 1:1

 


Дания - Казахстан
Стадион: "Телия Паркен", Копенхаген
Дата: 11.11.2016г.
Час: 21:45

Процесът на смяна на поколенията на Дания сериозно се забави и скандинавците се превърнаха от стабилен претендент за участие в големи турнири в обикновен средняк. Датчаните започнаха със скромна победа над Армения, а след това претърпяха две поражения, едно от тях от Черна гора у дома си.

Статутът на Казахстан в Европа е на аутсайдер и за това не се очакват чудеса от този отбор, а спечелените точки срещу един или друг голям отбор впечатляват. Така е и в тези квалификации - казахстанците претърпяха поражение с 5:0 в Черна гора, но завършиха наравно срещу Полша и Румъния у дома си, което се прие като изненада.

Двата отбора два пъти се срещнаха помежду си и датчаните спечелиха двата мача.

Дания е фаворит в мача и за това коефициентът за успех на домакините е толкова малък. Но пък добра възможност да усетим тръпката е да играем хендикап победа за Дания с два гола преднина за Казахстан.

Прогноза: Дания - Казахстан 3:0

 


Румъния - Полша
Стадион: "Арена натионала", Букурещ
Дата: 11.11.2016г.
Час: 21:45

Очакванията бяха, че тези два отбора ще са фаворити за първото място, но лошият старт на румънците обърка прогнозите на експертите. Въпреки това мачът си остава със статут на дерби от днешната програма, още повече, че румънците нямат право на грешка. Съседите стартираха с домакинско равенство на коравия тим на Черна гора, а след това пометоха с 5:0 Армения. Изненадата дойде при гостуването на Казахстан, където мачът завърши при нулево равенство.

Поляците също не успяха да победят Казахстан в Астана, при това "Дружина Полска" водеше с 2:0 в резултата. След мача Левандовски призна, че той и съотборниците му са решили, че са си осигурили победата и са спрели да играят. Подобно нещо щеше да се случи и при домакинството на Дания - поляците поведоха с 3:0, но допуснаха два гола. Не по-малко трудно дойде успехът над Армения - с гол на Левандовски в 90-та минута.

И двата отбора са неубедителни и поради това е трудно да предскажем какво може да се случи. Гостите имат силен изпълнител в лицето на Роберт Левандовски и може би това трябва да се отчете като тяхно предимство, но нестабилната им игра дава преднина на техния противник. Равенството изглежда много вероятно.

Прогноза: Румъния - Полша 2:2

 


Малта - Словения
Стадион: "Национален стадион"
Дата: 11.11.2016г.
Час: 21:45

Малта по традиция е аутсайдер в групата и напълно оправдава това - три мача, три загуби и голова разлика 1:9. На островитяните не им липсва борбеност и дух, но майсторството е на много ниско ниво, а при допускане на гол сякаш всичко рухва за тях.

Словенците изпуснаха англичаните у дома си, но и се измъкнаха от конфузна загуба в Литва. Победата с 1:0 над прекия конкурент засега оставя тима на второ място в групата, но още една грешна стъпка в мач срещу аутсайдер може да струва много.

Фаворит в мача са словенците и мачът за тях не бива да е проблем. Ако, разбира се, не подценят съперника си, както го направиха срещу Литва.

Прогноза: Малта - Словения 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163