Франция с лесна победа над България


FUTBOL-TV

Франция с лесна победа над България

Франция се наложи над България с 4:1 в квалификация за световното в Русия през 2018 година. "Трикольорите" малко изненадващо откриха резултата още в 6-ата минута, когато Михаил Александров бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Саня срещу връхлитащия в наказателното поле Георги Миланов.

"Петлите" обаче не се стъписаха и бързо обърнаха резултата в своя полза. В 23-ата минута "петлите" изравниха, след като Бакари Саня получи извеждащ пас по дясното крило и центрира към Кевин Гамейро, който с глава вкара в долния десен ъгъл на Владо Стоянов. Три минути по-късно Пайе центрира почти от тъч линията, Гризман не успя да нацели топката, но изненадващо тя влетя в мрежата на България за втори път - 2:1.

В 38-ата минута Димитър Пиргов сбърка фатално, подавайки на Антоан Гризман, който с шут по земя вкара в долния ляв ъгъл на Стоянов. Последната добра атака за българите бе пропиляна от Ивелин Попов, който получи добра топка от Марселиньо, но стреля много над вратата на домакините.

След час игра резултатът стана 4:1. Комбинацията Пайе-Гризман завърши с подаване на втория към съотборника му в Атлетико Мадрид - Кевин Гамейро, който изпревари Миланов и от 5 метра бе точен за крайния резултат. До края "петлите" пропиляха още няколко добри положения, като дори греда попречи на тима да стигне до нов гол.

  Сподели
152