Льо Тисие: Рууни не трябва да е титуляр в националния отбор


Н. Гавазов

Льо Тисие: Рууни не трябва да е титуляр в националния отбор

Бившият играч от националния отбор на Англия Мат Льо Тисие е на мнение, че нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни няма място в стартовия състав на "Трите лъва". Според вчерашни публикации в британската преса, временният наставник на английския национален отбор Гарет Саутгейт се страхува да прави каквито и да е експерименти в четирите мача, в които ще е начело на тима и поради това възнамерява да остави Рууни в стартовия състав.

Тази новина намери широк отглас сред футболната общественост - с невъоръжено око се вижда, че Уейн се намира в лоша форма и е една от причините за лошите резултати на Юнайтед, което накара Жозе Моуриньо да го закотви на пейката. Според експерти, мястото на Рууни е на пейката, а някои дори са на мнение, че Уейн няма работа в националния отбор.

Льо Тисие представи гледната си точка, която е по-умерена от някои крайни оценки.

"Ако говорим за това, кой трябва да започне като титуляр, аз мисля, че трябва да очакваме Рууни да бъде там, защото Саутгейт го остави капитан на отбора. Но от друга страна, аз не съм уверен, че трябва да си титуляр, ако не си титуляр в клуба си. Мисля, че Рууни ще е по-полезен, ако влиза като резерва", заяви Льо Тисие.

"Целият свят е в краката на Рашфорд, освен това, момчето има глава на раменете си. Напълно логично е, че след като проби в състава на Юнайтед, следващата крачка да бъде игра за националния отбор като титуляр", каза още бившият футболист.

 

  Сподели
181