Вентура: Резултатът ще накара мнозина да се замислят


Н. Гавазов

Вентура: Резултатът ще накара мнозина да се замислят

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Джампиеро Вентура сподели мнение за срещата с Испания от втория кръг на квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2018.

"Платихме си, че не оказвахме нужния натиск върху съперника. Всеки път когато отнемахме топката, две секунди след това я връщахме обратно. Започнахме да притискаме съперника след като се разтревожихме, изравнихме и даже можехме да победим. Знаехме, че испанците ще владеят топката. Голът е чиста случайност, Буфон не можа да ни спаси. Мисля, че резултатът не е лош, отчитайки състоянието на Испания и нашите многобройни травми. Много съм доволен от включването на Андреа Белоти и Чиро Имобиле", заяви Вентура.

"Испания винаги се е смятала за фаворит, но този мач показа още нещо. Разбрахме, че можем да постигнем нещо, ако го искаме. Ако повече атакуваме и играем по-твърдо, ние можем да станем главно действащо лице в групата. Остават ни 48 часа за възстановяване до следващия мач и няма да е лесно. Това равенство ще накара много да се замислят за ситуацията", каза още специалистът.

 

  Сподели
140