Италия измъкна точка при домакинството си на Испания


FUTBOL-TV

Италия измъкна точка при домакинството си на Испания

Италия и Испания не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в най-интересната среща от световните квалификации тази вечер. "Адзурите" и "фуриите" изиграха интересен мач на "Ювентус Стейдиъм", като и двата тима можеха да се поздравят с крайния успех, но в крайна сметка равенството изглежда реалния резултат.

Преди началото на мача Даниеле Де Роси получи награда от ФИФА по случай влизането си в "Клуб 100". Призът за легендарния играч на Рома идва със закъсняла дата, защото той записа своя мач №100 за Италия преди почти две години.

През първата част най-добрите положения се откриха пред Жерар Пике, който обаче нямаше късмет да се разпише. Иначе Рикардо Монтоливо се контузи след съприкосновение със Серхио Рамос. Играчът на Милан напусна терена и бе заменен, като все още не е ясно какво неговото състояние.

След почивката паднаха двата гола. В 55-ата минута испанците логично стигнаха до гола, но благодарение на грешка на Буфон. Неосаряващият вратар не прецени какво да направи при опит да пресече дълъг извеждащ пас на Рамос към Витоло. Капитанът на "Скуадрата" се размина с топката и за нападателя на Севиля не бе проблем да се разпише.

В 82-ата минута домакините все пак успяха да стигнат до равенството благодарение на Де Роси, който бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Серхио Рамос срещу Едер в наказателното поле.

  Сподели
94