Новият селекционер на България ще стартира със загуба от Франция


FUTBOL-TV

Новият селекционер на България ще стартира със загуба от Франция

Франция приема България на "Стад дьо Франс", където преди броени месеци домакините загубиха с 0:1 във финала на европейското срещу Португалия. "Петлите" сега са фаворити с оглед на класата и амбициите на двата отбора. Прогнозата на Futbol-tv е, че до изненада няма да се стигне - знак 1.

Голямата новина преди този мач е треньорската смяна в българския тим. Ивайло Петев изненадващо (или не) напусна в посока Динамо Загреб. Неговото място веднага бе дадено на Петър Хубчев. Като цяло треньорската рокада изглежда положително нещо, тъй като с Петев отборът не показа никакво израстване, дори напротив. Хубчев от своя страна, може да се похвали, че вече е правил от нищо - нещо. Наставникът спечели Купа на България с отбора на Берое, като повечето специалисти дълго време го определяха като един от най-проспериращите треньори.

Трябва да се спомене обаче, че Хубчев няма особено много време преди първото си тежко изпитание. Проблеми с контузени играчи няма, като изключим защитника на Лудогорец Йордан Минев, който отпадна от състава на националния отбор, тъй като е получил контузия в областта на адукторите. Новият национален селекционер върна 35-годишния играч за предстоящите световни квалификации с Франция (7 октомври) и Швеция (10 октомври), но в крайна сметка вероятно няма да могат да го използват.

В групата попадна нападателят на Новара Андрей Гълъбинов, който преди време обяви, че се отказва от националния отбор. За разлика от него треньорският щаб не изпрати повиквателна на защитника на Панатинайкос Иван Иванов, който бе титуляр в предишната квалификация срещу Люксембург, която спечелихме с 4:3.

Най-сериозните въпросителни пред Хубчев са за защитата на тима. Почти сигурни са титулярните места на Страхил Попов, Недялков и Чорбаджийски. Все пак има вероятност и на един от двата бека да стартира Живко Миланов. Мястото на Иван Иванов в средата на терена със сигурност ще бъде дадено на играч на Левски, но все още не е сигурно дали това ще е Александър Александров или Димитър Пиргов, като първият изглежда с по-големи шансове. Останалите играчи изглеждат почти сигурни - Георги Миланов, Дяков, Марселиньо, Мишо Александров, Ивелин Попов и Рангелов. Не е изключено обаче в средата на терена да се заложи на Ивайло Чочев, за сметка на някой от опорните халфове. Другият, който все пак може да стартира от 1-та минута е Александър Тонев за сметка на Мишо Александров, но за това ще се решава в последния момент.

"През изминалите няколко дни най-важно бе да опознаем момчетата чисто човешки. Във футболно отношение малко неща можем да свършим за две тренировки, но това, което имахме като план го изпълнихме. Видях в очите на 7-8 човека надежда и огън, за които говорим и стана дума за тях още на първата ни пресконференция. Аз съм реалист, но във футбола не трябва да отиваш с наведена глава, тъй като всичко може да стане", каза Хубчев при заминаването за Париж.

"Всички играчи са здрави и тренираха на 100%, така че нямаме кадрови проблеми. През последните дни много се прави съпоставка с мача ни от 1993 година, но според мен това е ненужно. Тъй като повечето от играчите не помнят много от срещата, а голяма част от тях дори не са били родени", каза още новият треньор на България.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан възнамерява да използва двамата нападатели на Атлетико Мадрид - Кевин Гамейро и Антоан Гризман на върха на атаката на "петлите" срещу България, прогнозират медиите в страната. Двамата си партнират по отличен начин при испанците и са отбелязали 11 от 16-те гола за тима във всички състезания от началото на сезона. Принципно Дешан залага на Оливие Жиру и Гризман в предни позиции, но при отсъствието на нападателя на Арсенал, Гамейро ще получи шанс за изява. Другите варианти пред Дешан с Андре-Пиер Жиняк, Набил Фекир, Кингсли Коман и Антони Марсиал.

В първия квалификационен мач на Франция - гостуването на Беларус Дешан заложи на върха на атаката да е Жиру, а Гризман зад него, сега обаче старши треньорът обмисля да заложи на схема с двама чисти нападатели. Целта е да се търси ранен гол, който да направи задачата на домакините още по-лесна.



ПРОГНОЗА: ФРАНЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137