Валенсия продължава след голово шоу на Везерщадион (видео)


.

Валенсия продължава след голово шоу на Везерщадион (видео)

Отборите на Вердер Бремен и Валенсия изнесоха един страхотен мач реванш помежду си от 1/8-финалите в турнира Лига Европа, който завърши при равенство 4:4 на "Везерщадион" в Германия. Така, след като първия сблъсък на стадион "Местая" в Испания също завърши при равенство 1:1, "прилепите" се класират на 1/4-финал в надпреварата с общ резултат от двата мача 5:5, но с повече отбелязани голове на чужд терен. Въпреки, че не успяха да продължат по-напред, "бременските музиканти" отпадат с високо вдигната глава от турнира. С хеттрик за Валенсия се отличи Давид Вия, докато едно попадение добави Хуан Мата. За Вердер точни бяха Уго Алмейда, Торстен Фрингс, Марко Марин и Клаудио Пизаро.

Гостите от Испания започнаха по великолепен начин срещата и само за 14 минути успяха да отбележат цели две попадения във вратата на Тим Вийзе.

Още във втората минута нападателят и звезда на Валенсия Давид Вия успя да открие резултата. Испанецът получи пас от своя сънародник Давид Силва и с премерен удар по диагонала простреля Вийзе за 0:1. "Прилепите" продължиха да действат далеч по-активно от своя немски противник и отново Вия можеше да реализира, но този път шутът му бе париран от Вийзе.

В 14-ата минута обаче Валенсия успя да удвои преднината си. Хуан Мата беше изведен по отличен начин зад гърба на отбраната на "бременските музиканти" от Давид Силва, след което от чиста позиция с техничен удар покрай Вийзе направи резултата 0:2.

Този резултат не удовлетворяваше по никакъв начин Вердер Бремен и домакините заиграха далеч по-добре, което даде резултат в 25-ата минута. Страхотна атака започната от Марко Марин, минала през Клаудио Пизаро, намери в чиста позиция появилият се като резерва Уго Алмейда, който от няколко метра прониза Сесар Санчес и намали резултата на 1:2. "Бременските музиканти" можеха да достигнат и до втори гол, с който да изравнят резултата, но голмайсторът Алмейда, както и Клаудио Пизаро се отличиха с пропуски пред вратата на испанците.

В последната 45-а минута на първото полувреме "прилепите" шамаросаха за трети път "бременските музиканти", като автор на попадението отново беше Давид Вия. Давид Силва финтира по прекрасен начин противников състезател близо до аутлинията, след което центрира в наказателното поле, където Давид Вия овладя много добре коженото кълбо и с прецизен шут матира Вийзе за трети път, реализирайки своето второ попадение в мача.

Домакините от Вердер Бремен започнаха много мотивирано втората част, показвайки далеч по-активна игра от своя противник и до 62-ата минута резултата вече беше равен - 3:3. в 56-ата минута "бременските музиканти" получи правото да изпълнят дузпа, след като Жорди Алба събори Марко Марин в наказателното поле и главният арбитър посочи бялата точка. Зад топката застана Торстен Фрингс, ударът на когото бе насочен точно в центъра на вратата, където беше застанал и стража на гостите Сесар Санчес, който обаче не успя да отрази и коженото кълбо влетя в мрежата му за 2:3.

Само шест минути след това Сесар Санчес трябваше отново да вади топката от своята мрежа след изравнителен трети гол на Марко Марин. Домакините изпълниха заучено фаул, при което Месут Йозил пусна към Марко Марин. Той от своя страна напредна и нанесе силен изстрел, след който топката рикошира в крак на противников състезател, за да може след това да влети в мрежата за 3:3.

Валенсия обаче много бързо успя да охлади амбициите на Вердер с четвърти гол само четири минути по-късно. Давид Вия оформи своя хеттрик в мача, след като получи хубаво извеждащо подаване от Хуан Мата и с прекрасен шут не остави никакви шансове на Вийзе за 3:4.

Четвърт час преди края на двубоя Клаудио Пизаро можеше отново да изравни за Вердер, но техничният му удар бе париран от Сесар Санчес. В 84-ата минута Пизаро все пак намери мрежата зад Сесар Санчес след прекрасно изпълнени с глава. Петри Пасанен отправи много добро центриране отляво в наказателното поле на гостите, където перуанецът оставен абсолютно непокрит успя да преодолее стража на "прилепите", насочвайки по отличен начин коженото кълбо в мрежата с глава.

До края на мача "бременските музиканти" се хвърлиха в атака, търсейки победно попадение, което да им осигури класиране на 1/4-финал в надпреварата, до което обаче те така и не достигнаха и в крайна сметка отпаднаха от Лига Европа, завършвайки наравно 4:4 с тима на Валенсия, който продължава по-напред с повечето голове, които отбеляза на чужд терен.

Видео: Тук


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

  Сподели
138