Севиля – Шахтьор: Ще съумее ли носителят на трофея да изненада отново гостите?


Н. Гавазов

Севиля – Шахтьор: Ще съумее ли носителят на трофея да изненада отново гостите?

Севиля - Шахтьор Донецк
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 05.05.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)


Севиля и Шахтьор Донецк се изправят един срещу друг във вълнуващ реванш от полуфиналната фаза на турнира Лига Европа. Първата среща между съперниците завърши с равенство 2:2 след попадение на Кевин Гамейро от дузпа в заключителния стадий на двубоя и определено този резултат устройва състава на Унай Емери.

Носителят на трофея не се представя задоволително в първенството, след като 2 кръга преди края на Примера Дивисион е на 7-ма позиция с 5 точки пасив от 6-я Селта. Въпреки това, андалусците могат да бъдат спокойни за участието си в европейските турнири догодина, тъй като са на финал в Купата на Краля срещу Барселона и дори при неуспех ще се класират за Европа. Въпросът е дали ще им стигнат силите за Шампионската лига? Севиля съвсем ясно показа, че е насочил усилията си към Лига Европа, след като в последния кръг в Испания пусна резервния си състав срещу Еспаньол. За домакините Марко Андреоли и Рейес отново няма да могат да вземат участие, а към тях се присъединява в лазарета и Крон-Дели. Добрата новина е възстановяването на Беноа Тремулан, който обаче може да не е кондиционно готов за срещата. Очаква се Кевин Гамейро да започне титуляр, а зад него по подобие на първия полуфинал да оперират Банега, Коноплянка и Витоло.

Шахтьор Донецк загуби шансове за титлата в Украйна, но това не им попречи да победят категорично преди дни шампиона Динамо Киев с 3:0. "Миньорите" допуснаха изравнителен гол в последните минути на първия полуфинал в Лига Европа, което сега ще ги принуди да търсят победата или поне две попадения. Формата на украинския гранд е положителна след вече 9 мача във всички турнири без поражение. Отново най-вероятно Марко Асеведо и Фред няма да бъдат на разположение за срещата.

Няма да е изненада, ако Шахтьор се втурне от първите минути да гони ранно попадение, докато Севиля ще се опита да се възползва на контри от грешки на противника. Равностоен мач, в който ще станем свидетели на много единоборства и нерви, а най-малката грешка ще наклони везните в едната или другата посока.

Прогноза: Севиля - Шахтьор Донецк 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Севиля:

17 април Севиля - Депортиво Ла Коруня 1:1 (Примера)
20 април Спортинг Хихон - Севиля 2:1 (Примера)
24 април Севиля - Бетис 2:0 (Примера)
28 април Шахтьор Донецк - Севиля 2:2 (Лига Европа)
01 май Еспаньол - Севиля 1:0 (Примера)

Шахтьор Донецк:

17 април Шахтьор Донецк - Олимпик Донецк 3:0 (Висша лига)
20 април Александрия - Шахтьор Донецк 1:1 (Купа на Украйна)
23 април Черноморец Одеса - Шахтьор Донецк 1:1 (Висша лига)
28 април Шахтьор Донецк - Севиля 2:2 (Лига Европа)
01 май Шахтьор Донецк - Динамо Киев 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Севиля - Шахтьор Донецк

3 срещи
1 победа за Севиля
2 равенства
0 победи за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 7:6 за Севиля

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204