Наполи продължава през Волфсбург


И. Ангелов

Наполи продължава през Волфсбург

Наполи ще играе в полуфиналната фаза на Лига Европа след като днес успя да отстрани Волфсбург от състезанието след 2:2 на стадион "Сан Паоло". Миналата седмица италианците гостуваха в Германия на своя опонент и си тръгнаха с победа 4:1. Днес те спокойно довършиха работата си.

Наполи не хабеше много сили в атака в първото полувреме на този двубой, като гостите владееха повече, като достигнаха до опасно положение чрез Бенднер. В едно от добрите положения за домакините Игуаин бе близо до гола.

След почивката тимът на Бенитес се активизира и стигна до гол в 50-ата минута когато Хосе Калехон стреля от далеч и топката се отклони и заблуди вратаря преди да влети в мрежата за 1:0. Само минута след това отново Калехон можеше да вкара, но Бенаджио спаси добре.

В 65-ата минута обаче Мертенс направи резултата 2:0 след като първоначален негов удар бе спасен, но добавката му позволи да се разпише. След тази ситуация Наполи нямаше причина да хаби повече усилие. Така гостите стигнаха до голове първо от Тим Клозе с глава след корнер в 71-ата минута, а след това и Иван Перишич.

  Сподели
159