Зенит приема Севиля в опит за обрат


И. Ангелов

Зенит приема Севиля в опит за обрат

Зенит - Севиля
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 23.04.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Преди изиграването на този втори кръг от четвъртфиналната фаза на Лига Европа руският Зенит посреща доста от липсващите си имена обратно в състава. Андре Вилаш Боаш и неговите момчета обаче се изправят пред тежка задача в опит да достигнат полу-финал, след като Севиля успя да победи съперника си с 2:1 в Испания, когато Карлос Бака и Денис Суарес вкараха след гола на Алекс Рязанцев.

Лидерът в руската Висша лига не можеше да разчита на квартет от наказани ключови играчи в лицето на Доменико Кришито, Игор Смолников, Дани и Хълк, докато Анатоли Тимошчук бе възстановен само до толкова, за да се появи за кратко като резерва. Сега всички тези играчи са на лице и във форма за игра, но Езекиел Гарай и Рязанцев са наказани. Виктор Файзулин е с травма в коляното и пропуска.

Все пак Зенит ще е вдъхновен след последните си 3 поредни победи у дома в Европа - в тях тимът дори не допусна гол, и Вилаш Боаш иска отново да създаде проблеми на тима на Унай Емери.

Защитаващият титлата си Севиля и трикратен носител на трофея е печелил състезанието във всеки случай, в който се е оказвал сред последните 8 отбора. Този отбор има само една загуба в последните си 13 двубоя, а единствено Даниел Карико е контузен с травма в бедрото. Колумбийският нападател Бака заговори за добрите шансове на своите отново да грабнат титлата.

Определено това са два отбора в добра форма и ни очаква зрелище във второто по значение състезание в Европа. Руснаците ще използват завръщането на двама от талисманите си и домакинската публика за да опитат да обърнат нещата в своя полза.

Прогноза: Зенит - Севиля 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

05 април Зенит - ЦСКА Москва 2:1 (Висша лига)
08 април Терек - Зенит 1:2 (Висша лига)
12 април Зенит - Рубин 1:1 (Висша лига)
16 април Севиля - Зенит 2:1 (Лига Европа)
19 април Кубан Краснодар - Зенит 0:0 (Висша лига)

Севиля:

04 април Севиля - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
07 април Леванте - Севиля 1:2 (Примера)
11 април Севиля - Барселона 2:2 (Примера)
16 април Севиля - Зенит 2:1 (Лига Европа)
19 април Гранада - Севиля 1:1 (Примера)

 

Досегашни срещи:

Зенит - Севиля

5 срещи
1 победа за Зенит
2 равенства
2 победи за Севиля
Голова Разлика: 9:6 за Севиля

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159