Волфсбург - Наполи: Всичко ще остане за реванша


Н. Гавазов

Волфсбург - Наполи: Всичко ще остане за реванша

Волфсбург - Наполи
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 16.04.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Матеу Лаос (Испания)

Тези, които очакваха, че в четвъртфиналите ще видят Интер, останаха много разочаровани от резултата в дуела между "нерадзурите" и "вълците". Немците категорично във всички показатели бяха по-силни от своя съперник, а след мача Роберто Манчини призна това и пожела успех на съперника.

Сега съперник на Волфсбург е друг италиански отбор - Наполи, който на книга е по-солиден отбор от Интер, а това може само да радва неутралните зрители, които са в очакване на един вълнуващ спектакъл.

"Вълците" се намират в чудесна форма, тъй като спечелиха 6 от последните си 7 мача във всички турнири и е без загуба в този период. Още по-силно играе отборът у дома, където се намира в серия от 9 поредни победи във всички турнир и 13 в Бундеслигата. Впрочем, Волфсбург се намира на второ място в класирането на немския елит, на седем точки от най-близкия си преследвач, което дава възможност на "вълците" спокойно да се съсредоточат върху представянето си на международната сцена.

Наполи влоши формата си през последните шест седмици, а това провали отбора във вътрешните турнири. Хората на Рафа Бенитес претърпяха истинско фиаско в Купата на Италия, след като не успяха да се възползват от преимуществото си от първия мач с Лацио в Рим. Загубата от столичани бе пети пореден двубой без победа и след него твърдо се заговори за уволнение на испанеца след края на сезона. Кризата, обхванала тима се виждаше с просто око и поради това класическият успех над Фиорентина през уикенда бе много изненадващ. Това помогна на Наполи да изпревари флорентинци в класирането на Серия А, но неаполитанци остават твърде далече от третото място - на седем точки - а това означава, че Бенитес и компания трябва да хвърлят всички усилия в Лига Европа, ако искат отново да играят в Шампионска лига догодина.

Домакините са без контузения Хунт, а за италианците няма да играят Гаргано и Мичу, които се борят с травми.

Няма съмнение, че това е гвоздеят на четвъртфиналите в Лига Европа. Наполи има достатъчно качество в състава си, но формата на тима буди съмнения, въпреки че победата над Фиорентина дойде в жизненоважен момент. В същото време Волфсбург е блестящ у дома си, освен това трябва да отчетем факта, че домакините имаха де в повече за почивка от своя съперник. Най-голямата мотивация за немците обаче може да се окаже желанието им за първи път да спечелят европейска купа.

Няма никаква причина да се съмняваме в класата на Волфсбург и в това, че "вълците" ще спечелят мача, но също така нека не пренебрегваме с лека ръка Наполи, който има сили да вкара един гол тук. А това означава, че всичко ще се реши в реванша. 

Прогноза: Волфсбург - Наполи 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Волфсбург:

19 март Интер - Волфсбург 1:2 (Лига Европа)
22 март Майнц 05 - Волфсбург 1:1 (Бундеслига)
04 април Волфсбург - Щутгарт 3:1 (Бундеслига)
07 април Волфсбург - Фрайбург 1:0 (Купа на Германия)
11 април Хамбургер - Волфсбург 0:2 (Бундеслига)

Наполи:

19 март Динамо Москва - Наполи 0:0 (Лига Европа)
22 март Наполи - Аталанта 1:1 (Серия А)
04 април Рома - Наполи 1:0 (Серия А)
08 април Наполи - Лацио 0:1 (Купа на Италия)
12 април Наполи - Фиорентина 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Волфсбург - Наполи

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173