Бенфика изхвърли Ювентус след изнервен мач (видео)


И. Ангелов

Бенфика изхвърли Ювентус след изнервен мач (видео)

След като преди седмица Бенфика победи с 2:1 Ювентус в Португалия, днес на "Ювентус Стейдиъм" италианците не успяха да се върнат в тази битка в полу-финалите на Лига Европа. След 0:0 и половин час игра с човек повече, момчетата на Антонио Конте така и не намериха мрежата.

В първата част Ювентус изглеждаше решен да достигне до гол, но някак това не се случи след множество ситуации. В края на полувремето видяхме невероятна отбрана от Луизао в една ситуация, когато изби топката от гол-линията. Бенфика не търсеше да атакува в срещата до тук.

Второто полувреме бе малко по-различно, но по отношение на агресията от двата отбора. След редица картони в 67-ата минута бе изгонен Енцо Перес, когато Клатенбърг нямаше как да му прости едно глупаво спъване в гръб на опонент.

След като Юве не бе точен в завършващата фаза в игра видяхме Джовинко, Освалдо и Маркисио за Видал, Бонучи и Йоренте. В 80-ата минута Лихтщайнер пропусна добро положение. В следващата минута бе отменен и гол на Маркисио поради засада. 

Към края на срещата се стигна и до физически разправи, като в 89-ата минута Мирко Вучинич и Лазар Маркович бяха изгонени директно. В 97-ата минута невероятният днес Облак пак се прояви, когато спаси мощен удар на Касерес с глава. Така Бенфика ще играе на финал в Лига Европа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101