Ювентус - Бенфика: Торинци ще се класират за финала


Н. Гавазов

Ювентус - Бенфика: Торинци ще се класират за финала

Ювентус - Бенфика
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 01.05.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

Ювентус ще посрещне Бенфика в среща-реванш от полуфиналите на Лига Европа и ще се опита да се класира за финала на турнира, който ще се състои след две седмици на собствения стадион на "бианконерите". За да се случи това обаче, торинци ще трябва да постигнат победа с поне един чист гол, тъй като първата среща в португалската столица завърши с успех 2:1 за домакините след късен гол на Лима. Преди това Гарай откри резултата, а Тевес изравни в средата на второто полувреме. След мача Антоно Конте изрази разочарованието си от случилото се и не без основание, защото в по-голямата част от времето италианският шампион контролираше събитията и бе по-активният отбор.

Оттогава насам двата тима изиграха по един мач. Ювентус победи при гостуването си Сасуоло и направи още една крачка към защита на титлата. Срещу аутсайдерите Конте изненада всички, пускайки в игра всички титуляри. Въпреки това, торинци бяха затруднени от своя противник, който дори поведе в резултата. В крайна сметка опитът класата си казаха думата за крайното 3:1.

Бенфика се изправи срещу своя исторически противник Порто в мач от Купата на Лигата и също изпита затруднения, след като двата тима не си отбелязаха голове в редовното и допълнителното време. При дузпите по-точи бяха "орлите", които на 7 май ще играят финал срещу Рио Аве.

Андреа Бардзали и Артуро Видал се завърнаха в строя, в стартовия състав най-вероятно ще намери място отпочиналият Леонардо Бонучи. Конте няма проблеми с контузени и наказани футболисти.

Не така стоят нещата в лагера на противника, който изпитваше дефицит на титуляри в отбраната си още в първата среща. Към старите проблеми ще добавим отсъствието на наказания Андре Гомеш. Извън строя продължават да бъдат контузените Гайтан, Силвио и Фейса.

 

- Ювентус е изиграл десет мача срещу португалски отбори и статистиката е 5 победи и 4 загуби (3/1 у дома);

- Бенфика има 28 мача против италиански отбори и статистиката е 9 победи и 15 загуби (3/10 в Италия);

- Бенфика е единственият непобеден отбор в Лига Европа през този сезон;

- Ювентус е без загуба в шест европейски мача у дома през този сезон, но "бианконерите" само един път не допуснаха гол във вратата си;

- Бенфика спечели последните си четири европейски мача навън;

- Това е първи европейски полуфинал за Юве от 2002/03 насам;

- Бенфика е единственият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира, който никога не е печелил Купата на УЕФА или Лига Европа. "Орлите" имат два финала, в които претърпяха поражения.

 

Срещата между шампионите на Италия и Португалия обещава да бъде интересна и равностойна. Не е изключено гостите да се опитат да затворят играта и да разчитат на контраатаки, но по-вероятно е да станем свидетели на здрава битка в средата на терена. Основните фактори, които правят Юве фаворит са трибуните на "Ювентус Арена" и това, че противникът ще е без трима титуляри.

Прогноза за: Ювентус - Бенфика 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

10 април Ювентус - Лион 2:1 (Лига Европа)
14 април Удинезе - Ювентус 0:2 (Серия А)
19 април Ювентус - Болоня 1:0 (Серия А)
24 април Бенфика - Ювентус 2:1 (Лига Европа)
28 април Сасуоло - Ювентус 1:3 (Серия А)

Бенфика:

13 април Арука - Бенфика 0:2 (Суперлига)
16 април Бенфика - Порто 3:1 (Купа на Португалия)
20 април Бенфика - Олянензе 2:0 (Суперлига)
24 април Бенфика - Ювентус 2:1 (Лига Европа)
27 април Порто - Бенфика 0:0 - 3:4 сл. дузпи (Купа на Лигата)


Досегашни срещи:

Ювентус - Бенфика

5 срещи
1 победа за Ювентус
0 равенства
4 победи за Бенфика
Голова Разлика: 7:5 за Бенфика

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165