Валенсия с драматичен обрат над Базел


И. Ангелов

Валенсия с драматичен обрат над Базел

След като Базел победи с 3:0 Валенсия преди седмица, днес испанците върнаха на своя опонент именно същия резултат в Испания, като така се стигна до продължения и драма за победата с 5:0. Днес Базел не предложи нищо в предни позиции, като владееше топката под 30% от времето, а на всичко отгоре в продълженията тима остана и с двама човека по-малко.

В 38-ата минута днес Жоао Перейра достави добра топка за Алкасер в предни позиции, като той овладя на гърди и от воле откри резултата. Само 4 минути след това Еду Варгас спечели корнер, след който се оказа на добра позиция да забоде с глава топката за 2:0.

В 54-ата минута Базел някак оцеля, когато Варгас нацели гредата от добра позиция. В 66-ата минута вратарят Зомер отново се прояви, когато отрази в гредата удар на Алкасер. В 70-ата обаче той пропусна и трети гол, когато една дълга топка бе застигната от Варгас, той намери Алкасер на ръба на наказателното поле и нападателят я изпрати в ъгъла на вратата.

До края на редовното време Валенсия се хвърли с всички сили в атака, но Зомер спасяваше всичко пред себе си. Макар че допусна толкова попадения, вратарят със сигурност ще се намери сред каднидатите за Играч на мача.

Продълженията започнаха, както завърши срещата, а именно, Зомер спираше всеки удар на своите опоненти. Парехо, Варгас, Алкасер пробваха късмета си. В 101-ата минута Марсело Диас си изкара глупав червен картон, когато изрита Коста, който пробяга покрай него с топката. Само 4 минути след това пък Гастон Сауро получи втори жълт картон за нарушение срещу Фегхули и остави своите с 9 на терена.

В 106-ата минута Зомер се справи по брилиантен начин с пореден опит от Алкасер. Последва добра реакция на вратаря срещу Жонас. В 113-ата минута обаче Зомер най-накрая се пропука, а Алкасер стигна до хеттрик. Той се възползва от центриране на Пиати на близката греда, а за отпразнуване на попадението той разкъса фланелката си и прати своите напред в Лига Европа.

Това дори не бе всичко. След като Базел изля хората си в атака в опит да стигне до гол, Хуан Бернат вкара 5-то попадение в една контра.

  Сподели
135