Суонзи и Валенсия напред в Лига Европа


И. Ангелов

Суонзи и Валенсия напред в Лига Европа

В днешния последен кръг от груповата фаза на Лига Европа за този сезон, Санкт Гален победи минимално Суонзи, когато прие уелсците, докато Валенсия у дома си не победи Кубан Краснодар след 1:1. Така в първа група на Лига Европа Валенсия продължава като лидер с 13 точки, Суонзи е втори с 8, Кубан остана трети с 6 пункта, а последен е Санкт Гален също с 6.

Първото полувреме на "ЕйЕфДжи Арена" бе благоприятно за Суонзи, след като домакините от Санкт Гален не затрудняваха с много атаки своя опонент, а Мичу и компания не отваряха пространства и бяха доволни с нулево равенство. Във второто полувреме обаче Герхард Тремел бе принуден да се намесва много пъти, и той се пропука в 80-ата минута, когато Марко Матис вкара. Всичко стана след един пряк-свободен удар, изпълнен бързо, като Вютрих намери Матис на втора греда и Тремел бе бесен за действията на бранителите си.

Същевременно станахме свидетели на любопитен мач в Испания. Двете попадения в равенството паднаха във втората част на мача. Първо Евер Банега намери Пако Алкасер в 67-ата минута за гол от труден ъгъл, а в 84-ата Лоренцо Мелгарехо засече центриране на Гонзало Буено от непосредствена близост за 1:1. В 90-ата минута след нервни сблъсъци бе изгонен и Виктор Руис за домакините.

 

1   Валенсия




13т.
2   Суонзи Сити




8
3   Кубан Краснодар




6
4   ФК Санкт Гален




6

  Сподели
115