Валенсия взе победа в Суонзи


И. Ангелов

Валенсия взе победа в Суонзи

Валенсия взе победа на гости в Уелс и Суонзи днес в мач от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Испанците победиха с минималното 1:0 чрез гол в първото полувреме на Дани Парехо, а така прилепите заемат първата позиция със сигурност след групите, с 4-те си точки аванс пред Суонзи.

Днес единственото попадение падна в 20-ата минута, когато неразчетено излизане на Тремел стана причина топката да влезе в неговата мрежа от Парехо. Проблемите на домакините не спряха тук, след като след още 20 минути Вилфред Бони напусна игра контузен и бе заменен от Алваро.

В 50-ата минута Каналес пропусна да удвои за своите. В 63-ата минута след един корнер Ранхел създаде опасност пред вратата на Валенсия, но гостите се справиха уверено. Именно бранителя на Суонзи бе най-активен в предни позиции за домакините днес, създавайки още няколко ситуации до края на срещата. В 88-ата минута Суонзи пропусна най-доброто си положение, когато Алваро получи добро подаване от крилото, овладя на добра позиция и стреля от близо, но топката бе избита от бранител на гол-линията.

 

1   Valencia CF Валенсия - 12т.

2Swansea CityСуонзи - 8

3Kuban KrasnodarКубан - 5

4FC St GallenСанкт Гален - 3

  Сподели
132