Този път Лудогорец ще победи Динамо Загреб


В. Мухарски

Този път Лудогорец ще победи Динамо Загреб

Лудогорец - Динамо Загреб
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 03.10.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Щефан Щудер (Швейцария)

Лудогорец приема Динамо Загреб на националния стадион "Васил Левски" в среща от груповата на турнира Лига Европа. Победа за разградчани в тази среща ще значи, че те ще имат сериозни шансове за излизане от групата и продължаване в следващата фаза на турнира. Както вече стана ясно, в първата си среща "милионерите" победиха ПСВ Айндховен в Холандия с 2:0 и сега имат нужда от нови три точки. Гостите от Загреб не се намират в най-добра форма, като феновете на тима желаят смяна на настоящото ръководство. Всичко това да предпоставки за успех на Лудогорец и прогноза за срещата - 1.

Двата отбора имат стари сметки за разчистване и докато Лудогорец е почти същият добре познат отбор, макар и с малки промени, Динамо не е. Българският първенец е с голяма част от миналогодишния състав, докато в Динамо положението е коренно различно. Хърватите имат едва 4 футболисти, които играха срещу Лудогорец преди година. Трима от тях бяха титуляри на "Максимир" при победата над българите с 3:2. Това са героят Анте Рукавина, Самир и Фатос Бечирай. Последният е Дуйе Чоп, който влезе като резерва.

Много играчи бяха продадени, а шефовете на тима взеха футболисти като Ел Арби Хилел Судани от Витория Гимараеш, защитникът от Рио Аве - Иво Пинто и опорният полузащитник Бакари Саре от ЧФР Клуж. В момента средната възраст на отбора е 23 години и половина. Сериозна заплаха за тима от Разград може да бъде 17-годишният Ален Халилович. Халфът е считан за един от най-големите таланти, излизали от школата на клуба.

"Отиваме в България, за да победим. Подготовката ни беше насочена към това как да спечелим мача утре и с евентуалните три спечелени точки да се върнем в борбата за първите места в групата. Лудогорец е доста добър и окомплектован отбор. Динамо пък има опит с тях от миналата година, тъй като двата тима се срещнаха тогава в европейските турнири. Познаваме атмосферата и начина на игра на съперника. Няма нужда да казвам, че са сериозен тим, те все пак отстраниха Партизан, а в предишния кръг биха ПСВ и по този начин намекнаха, че искат да бъдат фаворит в групата.", заяви наставникът на Динамо Загреб Бранко Иванкович на летището в Загреб.

В лагера на българските шампиони има малко проблеми преди предстоящата среща между двата тима. За двубоя на стадион "Васил Левски" твърдо аут е Йордан Минев, който е контузен. Малка е вероятността да се появи и Теро Мантула, а за Роман Безяк тепърва ще се взима решение. "Предполагам, че тези футболисти, които ще ги заместят, ще се справят", убеден е Стойчо Стоев. Треньорът на Лудогорец е категоричен, че играчите не мислят за реванш от преди година.

"Реваншизмът не винаги е най-удачният начин за търсенето на победа. Не е важно какво е било преди, важно е сега да се представим добре. Излизаме на терена без излишни емоции и ще търсим успеха. Мачът е ключов, защото ако го спечелим, ще имаме реална възможност да продължим в следващата фаза. Даваме си сметка обаче, че ще ни бъде много тежко. Хърватите загубиха преди две седмици и сега ще са амбицирани, защото нова загуба ще намали шансовете им за излизане от групата. Разучили сме ги детайлно - наблюдавах четири техни срещи. Излизаме за победа, защото просто не знам как да излезем за една точка. Важно е да подходим внимателно и да изиграем двубоя тактически правилно. Трябва да направим така, че съперникът да има минимален брой възможности за гол", категоричен е Стойчо Стоев.

Сериозна провокация стягат българските хулигани за мача между Лудогорец и Динамо Загреб в София. Полицията в столицата вече е на крак, след като получила сигнал от хърватските си колеги, че агитката на Динамо е влязла в контакт с български ултраси. Крайни фенове на столичния Левски вече купуват билети за всички сектори и ще ги пласират на хърватските си колеги. Ако това се случи, възможността за провокации и тежки сблъсъци по време на мача е съвсем реална. Органите на реда работят по сигнала и готвят строг контрол на входовете на "Васил Левски". УЕФА очаква, че може да се стигне до сблъсъци между фенове. Европейската централа вече е предупредила шефовете на тима от Разград, че на стадиона може да има ексцесии, като се очаква те да са провокирани от хърватски ултраси, които ще дойдат инкогнито на мача. От УЕФА са определили срещата от груповата фаза на Лига Европа като "най-рискова". Централата дори е назначила човек по сигурността, който ще пътува до София за този мач.

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО ЗАГРЕБ 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

15 септември Левски - Лудогорец 0:2 (А група)
19 септември ПСВ Айндховен - Лудогорец 0:2 (Лига Европа)
22 септември Лудогорец - Нефтохимик 4:0 (А група)
25 септември Локомотив София - Лудогорец 1:2 (А група)
28 септември Лудогорец - Ботев Пловдив 0:0 (А група)

Динамо Загреб:

14 септември Хайдук Сплит - Динамо Загреб 2:0 (Първа хърватска футболна лига)
19 септември Динамо Загреб - Черноморец Одеса 1:2 (Лига Европа)
22 септември Осиек - Динамо Загреб 0:1 (Първа хърватска футболна лига)
25 септември Сухополе - Динамо Загреб 0:6 (Купа на Хърватия)
29 септември Задар - Динамо Загреб 0:0 (Първа хърватска футболна лига)

Досегашни срещи:

2 срещи
1 равенство
1 победа за Динамо Загреб
Голова Разлика: 4:3 в полза на Динамо

Коефициенти от bet365:
Лудогорец - 2.20
Равен - 3.40
Динамо Загреб - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247