Марко Марин вкарва два за победа на Севиля


И. Ангелов

Марко Марин вкарва два за победа на Севиля

Севиля прие Сласк Вроцлав в първата среща от плейофната фаза за класиране в Лига Европа. Домакините успяха да победят с 4:1 благодарение на попадения от Иван Ракитич, Марко Марин и Алберто, но бяха подпомогнати от факта, че половин час преди края за Сласк бе изгонен и футболист.

Още в 4-ата минута бе отменено попадение за домакините, а в 16-ата такъв бе зачетен за Сласк. След пряк-свободен удар Валдемар Собота центира за Марко Пейшао, който откри. В 36-ата минута Ракитич върна гол, а минута по-късно бе близо до нов, но стреля високо.

В 55-ата минута Дуду Парайба бе изгонен за действията си срещу Джайро, и така домакините застанаха по-уверено на терена. Марко Марин се възползва от това в 67-ата минута, като показа изключителна индивидуална игра и стреля неспасяемо зад полския вратар. В 85-ата минута нов гол добави Алберто Морено, който бе оставен непокрит след един корнер на Ибора.

В 89-ата минута отново Марко Марин блесна след подаване на Ракитич и на практика класира Севиля напред в турнира преди преиграването в Полша. Второто попадение не отстъпваше на първото по класа и заслужава да се види.

  Сподели
113