Ботев ще победи Щутгарт в първия мач


В. Мухарски

Ботев ще победи Щутгарт в първия мач

Ботев Пловдив - Щутгарт
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 01.08.2013г.
Час: 20:30
Съдия: Лий Пробърт (Англия)


Ботев Пловдив приема Щутгарт на стадион "Лазур" в гр. Бургас в среща от 3-ия предварителен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" се намират в страхотна серия от победи, докато техният съперник не е в най-добрата си форма. Прогнозата на Futbol-tv е да се потърси минимален успех за българския тим - 1.

Радостна новина за Ботев Пловдив е, че петима футболисти на Щутгарт ще пропуснат гостуването на тима в България. Новите попълнения Марко Рохас и Серджан Сарарер, както и Кристиан Гентнер, Мартин Харник и Патрик Функ няма да пътуват за гр. Бургас поради контузии. Спортният директор Фреди Бобич заяви, че като отбор от Бундеслигата Щутгарт трябва да отстрани Ботев Пловдив.

Бобич, който работи в Бургас като спортен директор на местния Черноморец за една година през сезон 2009/2010, е оптимист и за двете срещи. Реваншът е на 8-ми август на стадион "Комтех Арена" в Ашпах, тъй като клубното съоръжение на германския тим "Мерцедес Бенц Арена" е ангажирано същия ден с концерт на британската поп-звезда Роби Уилямс.

"Вярвам, че ние сме фаворитът в този сблъсък, понеже като отбор от Бундеслигата трябва да бъдем такива. Разбира се, имаме респект към отбора на Ботев, тъй като те имат едно предимство в момента: те вече са изиграли няколко задължителни мача и са постигнали успехи. За Щутгарт това са два мача, в които трябва да се справим. Ние се информирахме за Ботев, пратихме скаути на техните мачове. Познаваме общо взето всички играчи. От дефанзивна гледна точка Ботев е много опитен отбор. В атака пък имат доста интересни играчи. В момента страшно много се говори за Неделев. Има още един или друг играч на Ботев, който попада в нашето полезрение", заяви Фреди Бобич.

Старши-треньорът на Ботев Пловдив - Станимир Стоилов има колебания само за една позиция, като той отказа да назове за коя точно става дума. Със сигурност новите попълнения на тима Сърмов и Домовчийски ще останат на пейката, като причина за това е, че все още не са в оптимална форма. По всяка вероятност атаката на тима ще се води от Тодор Неделев, който ще бъде подпомаган от Анисе. Единствено трайно контузените Иван Цветков и Вандер Виейра със сигурност отпадат от сметките на Станимир Стоилов за срещата.

"За нашия отбор е изключително предизвикателство и същевременно задължение да се изправи срещу толкова силен отбор като Щутгарт. Имахме три-четири дни да отдъхнем, да нагласим стратегията за мача. В никакъв случай не искаме само достойно представяме, трябва да търсим добър резултат от първата минута, който да ни гарантира шансове за преминаване и след втория мач. Щутгарт миналата година игра финал за Купата на Германия и осминафинал в Лига Европа, което е доста добро постижение. Аз знам какво е да играеш осминафинал в Лига Европа. По никакъв начин нашият отбор не живее със заблуда, че е чак толкова добър. Фактът, че Щутгарт пристигна в България без няколко футболисти, изобщо няма значение в случая. Не виждам някой по-сериозен отсъстващ в Щутгарт. При нас отсъстват двама от най-важните играчи – Цветков и Вандер. А Щутгарт има група от 25 равностойни футболисти. Така че няма предимство за нас", смята Мъри Стоилов.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЩУТГАРТ 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

13 юли Раковски - Ботев Пловдив 2:4 (Приятелска среща)
18 юли Жрински Мостар - Ботев Пловдив 1:1 (Лига Европа)
21 юли Ботев Пловдив - Левски 2:1 (А група)
25 юли Ботев Пловдив - Жрински Мостар 2:0 (Лига Европа)
28 юли Ботев Пловдив - Пирин Гоце Делчев 7:1 (А група)

Щутгарт:

13 юли Хайденхайм - Щутгарт 0:1 (Приятелска среща)
17 юли Гент - Щутгарт 2:0 (Приятелска среща)
20 юли Щутгарт - Валенсия 1:0 (Приятелска среща)
26 юли Щутгарт - Олимпиакос 0:0 (Приятелска среща)
27 юли Щутгарт - Акхисар Беледие 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Ботев Пловдив - Щутгарт

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Ботев Пловдив - 6.50
Равен - 3.80
Щутгарт - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Пловдив - 5.25
Равен - 3.75
Щутгарт - 1.53

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187