Бенфика е фаворит на Ещадио Ла Луш


П. Пенков

Бенфика е фаворит на Ещадио Ла Луш

Бенфика - Нюкасъл
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 04.04.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Антони Гаутие (Франция)


Днес от 22:05 часа Бенфика приема Нюкасъл на "Естадио Луж" в първа среща от четвъртфиналната фаза на турнира Лига Европа. Португалците стигнаха до този етап на надпреварата, след като остраниха в миналия кръг Бордо с общ резултат 3:3, но съставът на Жорже Жесус имаше преднина по броя на отбелязани голове на чужд терен, което им осигури участие напред. Нюкасъл пък надигра амбициозния руски тим на Анжи Махачкала. Развръзката се случи на "Сейнт Джеймсис Парк', след като двата отбора записаха нулево равенство в Москва. Успехът за сварките беше повече от сладък, след като благодарение на попадението на Папис Сисе с в последната минута от добавеното време съставът на Алън Пардю продължи напред след 1:0 над Анжи Махачкала.

Досега през сезона Бенфика има отбелязани 102 попадения във всички турнири, като орлите не са губили у дома от декември 2008г. когато бяха надиграни от Металист Харков в двубой от Лига Европа. Последните 5 пъти, когато Бенфика се е изправяла на четвъртфинал срещу английски отбор, отбора е отпадал от борбата.

Отборът на Алън Пардю пък може да се похвали с това, че запази вратата си "суха" в последните си 4 мача от Лига Европа. Въпреки това, свраките има само 2 победи като гост през този сезон. Голмайсторът на отбора в турнира е Шола Амеоби с 3 попадения в 8 срещи.

Нападателят на Бенфика и аржентински национал Едуардо Салвио се очаква да пропусне срещата с Нюкасъл, поради контузия в глезена, която той получи по време на сблъсъка с Рио Аве през уикенда, които беше спечелен от орлите с 6:1.

За свраките добра новина са завръща в игра на Давид Сантон и Тим Крул. Хайдара, Тиоте и Количини се очаква да заемат място на резервната скамейка. Райън Тейлър, който пристигна с отбора в Лисабон и участва в тренировките няма да фигурира в групата, тъй като все още не е напълно възстановен от травма в коляното. Вукич, Дебуши и Бен Арфа са аут, поради контузии.

Прогноза: Бенфика - Нюкасъл 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

07 март Бенфика - Бордо 1:0 (Лига Европа)
10 март Бенфика - Жил Висенте 5:0 (Суперлига)
14 март Бордо - Бенфика 2:3 (Лига Европа)
17 март Витория Гимараеш - Бенфика 0:4 (Суперлига)
30 март Бенфика - Рио Аве 6:1 (Суперлига)

Нюкасъл:

07 март Анжи Махачкала - Нюкасъл 0:0 (Лига Европа)
10 март Нюкасъл - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
14 март Нюкасъл - Анжи Махачкала 1:0 (Лига Европа)
17 март Уигън - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
30 март Манчестър Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Бенфика - Нюкасъл

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.50
Равен - 4.20
Нюкасъл - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Бенфика - 1.45
Равен - 4.00
Нюкасъл - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206