Ливърпул ще си тръгне доволен от Санкт Петербург


П. Пенков

Ливърпул ще си тръгне доволен от Санкт Петербург

Зенит - Ливърпул
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 14.02.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)


В четвъртък от 19:00 часа руския Зенит приема Ливърпул в двубой от осминафиналната фаза на турнира Лига Европа. Съставът на Лучано Спалети не успя да пожъне успех в Шампионска лига и отпадна в груповата фаза, завършвайки на третата позиция с актив от 7 точки, само с 1 по-малко от втория Милан. Така амбициите на руския тим бяха прекършени още в ранна фаза, въпреки огромната подкрепа от страна на "Газпром", който е главен спонсор на Шампионска лига през тази година. Преди подновяването на руското първенство, Зенит заема третата позиция, изоставайки на 3 точки от втория Анжи Махачкала и на 5 от лидера ЦСКА Москва. През януари месец момчетата на Лучано Спалети проведоха няколко контроли, като в повечето от тях тима претърпя поражения.

Домакините ще могат да разчитат на почти пълен състав за мача с Ливърпул, като единствения отсъстващ е Владимир Бистров, който изтърпява наказание за 5 срещи.

Ливърпул пък стигна до този етап от надпреварата, след като завърши на първото място в група А в Лига Европа с равен точков актив с втория и третия - Анжи и Йънг Бойс. Този турнир остава единственият шанс на мърсисайдци за трофей през този сезон, след като тима отпадна от ФА Къп и Купата на Лигата, а купата в първенството остава непосилна задача поне през тази кампания, тъй като червените са едва 9-ти с 29 точки по-малко от лидера. Последните 5 мача във Висшата лига не бяха никак успешни за състава на Брендън Роджърс, след като Ливърпул регистира само една победа, 2 равенства и 2 поражения.

Контузени за гостите са Мартин Кели и Джон Фланагън, а новите попълнения Коутиньо и Стъридж нямат право да вземат участие в турнира. Стивън Джерард вероятно ще получи почивка след тежката загуба от Уест Бромич, но същото не важи за Луис Суарес, който трябва да поведе атаката на тима при отсъствието на Стъридж.

Прогноза: Зенит - Ливърпул 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

16 януари Зенит - Ал Хилал 4:1 (Приятелска среща)
19 януари Зенит - Ал Замалек 0:1 (Приятелска среща)
22 януари Зенит - Шахтьор Донецк 1:3 (Приятелска среща)
31 януари Зенит - Горник Забрже 1:0 (Приятелска среща)
04 февруари Зенит - БАТЕ Борисов 0:1 (Приятелска среща)

Ливърпул:

19 януари Ливърпул - Норич 5:0 (Висша лига)
27 януари Олдъм - Ливърпул 3:2 (ФА Къп)
30 януари Арсенал - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
03 февруари Манчестър Сити - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
11 февруари Ливърпул - Уест Бромич 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Зенит - Ливърпул

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Зенит - 2.25
Равен - 3.25
Ливърпул - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 2.20
Равен - 3.25
Ливърпул - 3.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195