Ливърпул не може да си позволи загуба от Йънг Бойс


П. Пенков

Ливърпул не може да си позволи загуба от Йънг Бойс

Ливърпул - Йънг Бойс
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 22.11.2012г.
Час: 22:05
Съдия: Алон Йефет (Израел)


В четвъртък от 22:05 часа "Анфийлд" отново става част от европейската сцена, приемайки отборите на Ливърпул и Йънг Бойс, който излизат един срещу друг в двубой от група А на турнира Лига Европа. Домакините от Мърсисайд са втори във временното подреждане в групата, притежавайки актив от 6 точки, само с точка по-малко от лидера Анжи Махачкала. Причината, поради която Ливърпул не заемат лидерската позиция е, че преди две седмици състава на Брендън Роджърс загуби с 1:0 гостуването си в руската столица, след като мениджъра на червените реши да даде почивка на повечето ключови игра и даде шанс на по-младите в тима. Така английският клуб ще трябва със сигурност да победи Йънг Бойс тази седмица, тъй като швейцарците притежават еднакъв актив от точки с червените, а последния Удинезе е само на 2 точки зад тях. Относно представянето на Ливърпул във Висшата лига на острова, то мърсисайдци се изкачиха до 11-та позиция след изминалия уикенд, след като постигнаха 2-ия си домакински успех за сезон, побеждавайки Уигън с класическото 3:0.

Джерард и Суарес вероятно ще започнат като титуляри в този важен сблъсък за съдбата на червените. Лукаш Лейва е близо до завръщането си в игра, докато младоците Стърлинг и Сусо могат да получат заслужена почивка. Мартин Кели и Фабио Борини остават аут, поради контузии.

Йънг Бойс имат реален шанс да продължат участието си извън груповата фаза на турнира, ако успеят да победи Ливърпул като гост в този двубой. В момента швейцарския тим притежава един и същ актив от точки с мърсисайдци. Съставът на Мартин Руеда не започна по-добър начин надпреварата, регистрирайки две поредни поражения, но намери правилния път и зарадва феновете си, инкасирайки 6 точки в последните две изиграни срещи. Относно швейцарското първенство, то там Йънг Бойс е 5-ти след 16 изминали кръга, изоставайки на доста точки от първите четири отбора.

Симпсън, Мартинес и Бенито остават дългосрочно отсъстващи за Йънг Бойс, така че няма да могат да помогнат в битката на тима срещу Ливърпул. Марио Раймонди е наказан, поради натрупани жълти картони.

Прогноза: Ливърпул - Йънг Бойс 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

31 октомври Ливърпул - Суонзи 1:3 (Купа на Лигата)
04 ноември Ливърпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
08 ноември Анжи Махачкала - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
11 ноември Челси - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
17 ноември Ливърпул - Уигън 3:0 (Висша лига)

Йънг Бойс:

25 октомври Йънг Бойс - Удинезе 3:1 (Лига Европа)
03 ноември Базел - Йънг Бойс 2:0 (Суперлига)
08 ноември Удинезе - Йънг Бойс 2:3 (Лига Европа)
11 ноември Мутенц - Йънг Бойс 1:5 (Купа на Швейцария)
18 ноември Йънг Бойс - Санкт Гален 0:0 (Суперлига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Йънг Бойс

1 среща
1 победа за Ливърпул
0 равенства
0 победи за Йънг Бойс
Голова Разлика: 5:3 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.40
Равен - 4.50
Йънг Бойс - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.38
Равен - 4.50
Йънг Бойс - 7.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177