Ливърпул ще бъде на крачка от Лига Европа


П. Пенков

Ливърпул ще бъде на крачка от Лига Европа

Хартс - Ливърпул
Стадион: "Тайнкасъл", Единбург
Дата: 23.08.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Флориан Майер (Германия)


Ливърпул гостува на Хартс в среща от плейофната фаза за влизане в групите на турнира Лига Европа. За разлика от мърсисайдци, Хартс влизат в надпреварата от този етап, докато Ливърпул трябваше да премине през беларуския Гомел, за да стигне до тук. Сърцата се намират на втората позиция във временното класиране в шотландската Висша лига, след като започнаха сезона с една победа и две равенства. В последният си мач не показаха добра игра у дома, след като допуснаха Инвърнес да победе с 2:0, но в крайна сметка съставът на Джон Макглин намери сили и се добра до точката. Това може би се дължеше на факта, че мениджъра на шотландците реши да даде почивка на повече от ключовите си играчи, за да ги запази в добра форма за двубоя с Ливърпул през седмицата. Хартс са изключително мотивирани да влязат в групите на турнира, след като за последно сториха това през сезон 2004/2005. Миналата година те отново стигнаха до този етап от надпреварата, но впоследствие бяха отстранени от Тотнъм с 5:0.

Литвийският нападател на домакините Мариус Залиукас не се знае дали, че ще успее да се възстанови напълно и да вземе участие в срещата. Ако това не се случи най-вероятно Джон Сътън ще оглави атаката на Хартс. 

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще се опита да върне клуба отново в европейските турнири, като евентуална стъпка за бъдещето завръщане на мърсисайдци в Шампионска лига. През уикенда червените започнаха неочаквано кампанията във Висшата лига, след като загубиха с 3:0 гостуването си на Уест Бромич Албиън. Именно, поради изгубените точки Роджърс реши да даде почивка на Стивън Джерард, Луис Суарес, Мартин Шкъртел, Глен Джонсън, Хосе Енрике и Джо Коул за мача с Хартс, с цел да са в оптимална форма за срещата с Манчестър Сити, където Ливърпул не може да се позволи да загуби още веднъж. Вероятно мениджърът ще даде шанс на резервния вратар Дони, ветерана Джейми Карагър и младока Джонджо Шелви в мача от Лига Европа. Анди Керъл, Чарли Адам и Хендерсън се очаква да започнат от резервната скамейка.

Прогноза: Хартс - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Хартс:

18 юли Фолкърк - Хартс 1:0 (Приятелска среща)
28 юли Родърам - Хартс 0:0 (Приятелска среща)
04 август Хартс - Сейнт Джонстън 2:0 (Висша лига)
12 август Хибърниан - Хартс 1:1 (Висша лига)
18 август Хартс - Инвърнес 2:2 (Висша лига)

Ливърпул:

28 юли Ливърпул - Тотнъм 0:0 (Приятелска среща)
02 август Гомел - Ливърпул 0:1 (Лига Европа)
09 август Ливърпул - Гомел 3:0 (Лига Европа)
12 август Байер Леверкузен - Ливърпул 1:3 (Приятелска среща)
18 август Уест Бромич - Ливърпул 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Хартс - Ливърпул

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Хартс - 7.00
Равен - 3.75
Ливърпул - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Хартс - 6.75
Равен - 3.75
Ливърпул - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137