Резултатът от Динамо – Шахтьор е без значение, Украйна ще спечели


.

Резултатът от Динамо – Шахтьор е без значение, Украйна ще спечели

Доста изненадващо за някой, но и логично с оглед класата на украинския футбол, двата гранда от бившата съветска република Динамо Киев и Шахтьор Донецк ще се изправят един срещу друг в полуфиналите за Купата на УЕФА. Това гарантира на Украйна финалист в турнира, така че независимо от крайния резултат родината на Оранжевата революция ще спечели много.

За Украйна дербито между Динамо и Шахтьор е като Манчестър ЮнайтедЛивърпул за Англия или БарселонаРеал Мадрид за Испания. В първата среща жребият определи домакин да бъде Динамо. Затова и те са фаворити в нея.  

Динамо стигна до тази фаза на турнира след като остана трети в групата си в Шампионската лига. От там нататък във фазата на директните елиминации момчетата на Юри Семин изхвърлиха Валенсия (1:1, 2:2), сънародниците си от Металист Харков (1:0, 2:3) и ПСЖ (0:0, 3:0). Във Висшата лига на Украйна Динамо е убедителен лидер с 12 точки пред Шахтьор и се нуждае от една победа, за да стане шампион. В последните си 10 мача киевчани имат 9 победи и само 1 загуба. Тя им бе нанесена от Кривбас преди 2 кръга.

Шахтьор също бе участник в Шампионската лига този сезон, но подобно на Динамо остана трети и премина в УЕФА. Там “миньорите’ отстраниха последователно Тотнъм (2:0, 1:1), ЦСКА Москва (0:1, 2:0) и Олимпик Марсилия (2:0, 2:1). Както вече споменахме изостава доста от Динамо, но води на третия Металист само с 3 точки и ще трябва да внимава до края, ако иска да участва в ШЛ. Формата на Шахтьор напоследък също е страхотна и те са с 9 победи и 1 загуба в последните 10 мача.

Треньорът на Динамо Юри Семин ще заложи на тима победил ПСЖ в предния кръг. Само Роман Еременко и Артем Кравец са под въпрос. Тарас Михалик е със сериозна контузия в коляното и ще отсъства около 6 месеца. Пепе Диакате също е в лазарета, но от доста време, така че това не е нещо ново за Семин. Диого Ринкон бе освободен от състава миналата седмица.

Мирча Луческо също няма да прави сериозни проблеми. Шахтьор е в добра серия, а и няма проблеми с контузени или наказани. Микола Ишченко се връща след наказание, което изтърпя срещу Марсилия.

Сблъсъкът на “Валери Лобановски” в Киев ще е страховит, тъй като и двата тима са в чудесна форма. Все пак домакинството и историята ще помогнат на Динамо да вземе минимален успех. Тимът е доста по-опитен що се отнася до евроучастия. Преди 10 години по това време той игра с Байерн Мюнхен в полуфиналите на Шампионската лига.

Вероятни състави:

Динамо Киев: Богуш, Бетао, Саблич, Ел Кадури, Юсуф, Вукойевич, Нинкович, Еременко, Алиев, Милевски, Бангура

Шахтьор: Питов, Сърна, Рац, Чигрински, Ишченко, Дулджай, Хубшман, Илсиньо, Жадсон, Фернандиньо, Луиш Адриано

Последни 5 мача:

Динамо Киев: ПЗППР
Шахтьор: ППППП

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
106