Впечатляващ обрат на Спортинг над Билбао в Португалия (видео)


И. Ангелов

Впечатляващ обрат на Спортинг над Билбао в Португалия (видео)

Отборът на Спортинг Лисабон прие Атлетик Билбао в първата среща между двата тима в полу-финалната фаза на Лига Европа, като домакините изостанаха в резултата, но се завърнаха с гръмко попадение за обрат и срещата завърши при резултат 2:1. С този резултат домакините ще заминат за Испания с минимално предимство.

Първото полувреме двата тима не предложиха най-доброто, което показваха до сега в турнира, но това се дължеше на нежеланието на нито един от отборите да натисне и да остави празно пространство, което опонента да атакува. В крайна сметка се стигна до това през втората част, след като гостите откриха резултата.

В 54-ата минута Ауртенече нямаше как да сбърка от близо в последствие на статично положение. Това накара домакините да заиграят по-открито и те върнаха попадение в 76-ата минута чрез Емилиано Инсуа. Той вкара с глава след лошите действия на отбраната на Билбао.

4 минути по-късно Диего Капел вкара изключителен гол. Той взе топката на границата на наказателното поле и я заби страховито до гредата на вратата, вдигайки цялата домакинска публика на крака. Овациите бяха напълно заслужени. До края на срещата и двата тима имаха шансове, но нищо повече не се случи откъм голове и двата тима оставят крехък резултат за мача в Испания.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
90