Аякс ще катурне Марсилия


.

Аякс ще катурне Марсилия

Аякс посреща Олимпик Марсилия в среща реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на УЕФА. В първия мач французите стигнаха до успех с 2:1 и това гарантира интересни 90 минути на “Амстердам Арена”.

Аякс изцяло може да се концентрира върху представянето си в Европа, тъй като в Ередевизе шанс за титлата не се вижда. Там 4-кратния шампион на Европа изостава на 14 точки от лидера АЗ Алкмаар и в момента заема трета позиция. Тимът бе елиминиран и от Купата на Холандия след загуба от Волендам.

Този сезон Марсилия е палач на холандските представители в евротурнирите. В групите на Шампионската лига французите се класираха пред ПСВ Айндховен, а в миналия кръг на УЕФА отстраниха Твенте. Във Франция в последния кръг те победиха целещия се към титлата ПСЖ с 3:1 и сега са втори на точка зад лидера Лион.

Марко ван Бастен има много проблеми в състава. Контузени са Габри, Ян Вертонген и Расмус Линдгрен. Нападателят Дарио Цвитанич е под въпрос. Защитниците Грегори ван дер Виел и Томас Вермален са наказани.

Ерик Герец ще бъде без десния бек Лорен Бонар, който получи травма в първия мач срещу Аякс. Карим Зиани е под въпрос след травма срещу ПСЖ. Роналд Зубар и Мамаду Нианг също са под въпрос поради по-леки контузии.

Само победата ще спаси сезона за домакините, но те се изправят срещу един много силен тим на Марсилия, който напоследък жъне победи, а има и гол преднина от първата среща. Проблемите с контузии в състава на Аякс не бива да се подценяват, но вероятно тимът ще ги превъзмогне и някак си ще излъже французите, които ще се концентрират върху опита си да спечелят титлата в Лига 1.

Вероятни състави:

Аякс: Вермеер, Силва, Олегер, Алдервирелд, Шилдер, Анита, Ено, Аисати, Еманюелсон, Суарес, Сюлеймани

Марсилия: Манданда, маерс, Сивели, Хилтон, Тайво, Валбуена, кана, Шейру, Коне, Самаса, Зенден

Последни 5 мача:

Аякс: ПЗРЗР
Марсилия: ППРПП

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
20