Анонс на срещите-реванш от 1/8-финалите в Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на срещите-реванш от 1/8-финалите в Лига Европа

Бешикташ - Атлетико Мадрид

Резултатът от първия мач в Мадрид оставя на испанците добри шансове за класиране на четвъртфинал в турнира. До 53-та минута, когато резултатът в мача беше 3:0 за домакините, шансовете на турците въобще не се виждаха на хоризонта. Но благодарение на точния удар на Шимао, сега Бешикташ все пак има някакви призрачни шансове да продължи напред, разбира се, ако не допусне гол в собствената си врата.

Прогресът в мадридския отбор след идването на Диего Симеоне е забележителен. След победата на истанбулци, „дюшекчиите" се наложиха над Гранада в среща от вътрешното първенство и по този начин не само се върнаха в битката за евротурнирите, но увеличиха шансовете си за класиране в зона „Шампионска лига". Нещата в Бешикташ не вървят добре. След загубата в Мадрид "кара карталар" не успяха да победят средняка Ордур и в последните си три мача хората на карвалал спечелиха само една точка, което ги изхвърли не само от борбата за сребърните медали, но и от третото място в класирането.

Атлетико пристигна в турската столица и местните фенове веднага наобиколиха автобуса на гостите, започвайки да обиждат и псуват испанските футболисти. Органите на реда стояха и гледаха отстрани без да се намесят и със своето бездействие едва не станаха причина за сбиване между двете страни. Сега се очаква Атлетико да подаде контестация до УЕФА, а надписите в ръцете на турските фенове: „Добре дошли в ада" само показват, че за 12 години местните привърженици на футбола така и не могат да измислят нещо по-интересно.

Ще се превърне ли мачът на „Иньоню" в ад за гостите? Със сигурност няма да бъде лесно на „дюшекчиите", но по-качествените футболисти са в Атлетико, освен това отборът има опита от представянето си в първенство каквото е испанското, докато домакините определено се намират в криза. Какъвто и да е резултат, различен от победа на Атлетико ще бъде изненадващ.

Коефициенти от bet365:
Бешикташ - 3.60
Равен - 3.50
Атлетико - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Бешикташ - 3.50
Равен - 3.40
Атлетико - 2.00


Прогноза за: Бешикташ - Атлетико Мадрид 1:2

 

 

Шалке 04 - Твенте

Твенте постигна добър резултат в първия си мач срещу Шалке 04, побеждавайки гостите от Германия с 1:0. Интересното е, че преди сблъсъка наставникът на „кобалтовите" Стивънс се опасяваше най-много от Марко Янко и Люк Де Йонг и именно последният вкара победния гол за своите. Двубоят ще бъде запомнен с неприятен инцидент с участието на Матип, в който играчът получи директен червен картон. Ръководството на Шалке 04 реши да протестира още повече, че на записа се вижда, че Матип не извършва нарушение и отначало УЕФА отказа да разгледа инцидента, но след това футболните чиновници приеха апелацията на немците..но тя ще бъде обсъдена на 16 март, т.е, след днешния мач.

През уикенда Шалке победи Хамбургер с 3:1 в среща от 25-я кръг на Бундеслигата и отборът се утвърди на четвъртото място на седем точки пред Байер Леверкузен. Твенте обаче загуби гостуването си на НЕК и намали шансовете си за титла, изоставайки на четири точки от водача АЗ.

Любопитен мач, в който Шалке 04 ще търси своята първа победа срещу Твенте - в сблъсъците между двата тима холандците имат две победи и равенство. Предимството е на страната на гелзенкирхенци, които имат по-качествен състав от своя противник, както и подкрепата на своите фенове.

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.66
Равен - 3.75
Твенте - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.70
Равен - 3.75
Твенте - 4.60


Прогноза за: Шалке 04 - Твенте 3:0

 

 

Хановер 96 - Стандард Лиеж

Хановер 96 посреща Стандарт Лиеж в среща-реванш от осминафиналите на Лига Европа. Първият мач между двата отбора завърши при резултат 2:2, а двубоят на „Дюфрансе" се получи доста емоционален - гостите поведоха в средата на първото полувреме, но в рамките на осем минути домакините успяха да изравнят и да обърнат резултата в своя полза. Малко след почивката обаче Диуф изравни резултата, при който се разделиха двата отбора.

През уикенда Хановер загуби с 0:3 гостуването си на Вердер Бремен, докато белгийският отбор почиваше и може би точно това ще се окаже предимство за гостите от Лиеж. Двата отбора са се срещали три пъти помежду си. Две от срещите завършиха с победа за Стандард, а една наравно. Хановер 96 играе силно на родна земя и е много вероятно да запише първа победа срещу своя противник, което ще изпрати немците в следващата фаза на турнира.

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 1.61
Равен - 3.75
Стандард - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер 96 - 1.62
Равен - 3.60
Стандард - 5.50

Прогноза за: Хановер 96 - Стандард 1:0

 


ПСВ Айндховен - Валенсия

ПСВ посреща испанския Валенсия срещу когото ще се опита да заличи двата гола дефицит, които се получиха в първата среща на „Местая". В интерес на истината, холандците се отърваха от истински разгром, а в края на срещата дори успяха да отбележат два гола, запазвайки шансове за класиране за следващия етап на турнира.

През уикенда Айндховен игра безобразно при гостуването си на НАК Бреда и закономерно загуби с 1:3, което отдалечи отбора на четири точки от първото място в класирането. От своя страна Валенсия също не игра добре срещу Майорка и „прилепите" не успяха да запазят предимството си от две попадения, завършвайки наравно с островитяните.

Очертава се много интересен двубой. Айндховен вкара поне 2 гола в последните си 6 мача от Лига Европа, но срещу себе си има противник, който е с 3 поредни победи в европейските турнири. Предимството за холандците е, че играят на своя земя, но опитът на Валенсия е много по-голям. Испанският тим е с по-добро качество и ако хората на Емери се отнесат сериозно към срещата, няма да има никаква причина да не си тръгнат с победа.

Коефициенти от bet365:
Айндховен - 2.30
Равен - 3.50
Валенсия - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Айндховен - 2.30
Равен - 3.35
Валенсия - 2.90


Прогноза за: ПСВ - Валенсия 1:2

 

 

Удинезе - Аз Алкмар

Удинезе приема Алкмар в среща-реванш от осминафиналите на Лига Европа и ще има тежката задача да заличи двата гола дефицит от първия мач. Фриулци играха добре през първото полувреме при визитата си в Холандия, но след почивката хората на Франческо Гуидолин свалиха гарда, започнаха често да грешат и в крайна сметка бяха наказани. Отсъствието на Ди Натале също си каза думата, а влизането му в игра закъсня прекалено много.

Удинезе влоши представянето си в Серия А и през уикенда фриулци загубиха от Новара, което смъкна тима на пето място в класирането, но все още „зебрите" имат шансове за третото място. АЗ е на другия полюс и след успехът си през уикенда, Алкмар оглави класирането в Ередивизи.

Очертава се отново много интересен двубой, в който силно представящият се на родна земя италиански тим ще трябва да се разправи с лидера в холандското първенство. Логично е да предположим победа за Удинезе, но дали тя ще бъде достатъчна за отстраняването на АЗ?

Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.00
Равен - 3.40
Алкмар - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.00
Равен - 3.30
Алкмар - 3.60


Прогноза за: Удинезе - АЗ Алкмар 1:0

 

 

Олимпиакос - Металист

Първата среща между двата тима в Харков завърши с победа за гърците, които благодарение на попадението на Фустер увеличиха значително шансовете си за краен успех в сблъсъка. Преди двубоя много малко бяха специалистите, които предполага, че гостите могат да вземат нещо, но възпитаниците на Велверде противопоставиха на своя съперник воля за победа, надеждна отбрана и сюрпризът се получи.

Победният ход на Олимпиакос продължи и през уикенда, когато столичани победиха Арис с 3:0 и по този начин увеличиха дистанцията от втория Панатинайкос. Металист от своя страна завърши наравно с Металург и съвсем загуби шансове за титлата.

Има ли интрига в срещата на „Георгис Караискакис" тази вечер? Ако се опрем на статистиката, мачът се очертава да бъде любопитен - гърците нямат победа на своя земя срещу украински отбори. Ако гледаме по-реално на моментното състояние на нещата, по-вероятно е лидера в гръцкото първенство да победи, отколкото да загуби.

Коефициенти от bet365:
Олимпиакос - 1.83
Равен - 3.50
Металист - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпиакос - 1.85
Равен - 3.35
Металист - 4.20


Прогноза за: Олимпиакос - Металист 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
110