Анонс на по-интересните срещи в Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на по-интересните срещи в Лига Европа

Атлетико Мадрид - Бешикташ

Атлетико Мадрид приема Бешикташ в първа осминафинална среща от Лига Европа. Испанският тим се намира в добра форма след като в последните си 11 мача във всички турнири записа само едно поражение – срещу Барселона с 1:2. През уикенда „дюшчекчиите” завършиха наравно при гостуването си на Севиля и в класирането на Примера дивисион се намират само на пет точки от четвъртия Леванте. За осминафиналите във второто по значимост състезание в Европа Атлетико достигна, отстранявайки по пътя си Лацио след 3:1 в Рим и 1:0 в Мадрид.

За Бешикташ това ще бъде второ пътуване до Пиринеите за по-малко от месец след като турците отстраниха по пътя си до тази фаза на турнира португалския Спортинг Брага. Истанбулци обаче нямат особени поводи за радост, защото в три поредни мача претърпяха поражения и след тези неблагоприятни резултати се смъкнаха на четвъртото място в турската Суперлига.

Вероятно домакините ще се опитат да решат нещата още в испанската столица. Предимството на „дюшекчиите” е в силната им средна линия и доброто взаимодействие с ариегарда. Бешикташ продължава да страда от не използването на създаваните положения за гол и от индивидуалните грешки, които допускат неговите защитници. При разумна игра на възпитаниците на Диего Симеоне, която включва не подценяване на противника, гостите са без шансове за успех.

Прогноза за: Атлетико Мадрид – Бешикташ 3:0


Твенте – Шалке 04

Твенте достигна до осминафиналите на Лига Европа след като на 1/16-финалите отстрани румънския Стяуа. Холандците се отнесоха пренебрежително към своя съперник и очевидно са хвърлили всички свои сили към вътрешното първенството, където заемат второ място на точка след лидера АЗ. През уикенда възпитаниците на Макларън вкараха четири гола за 40 минути при гостуването си на ПСВ, за крайното 6:2, с което подчертаха още един път намеренията си да атакуват титлата.

Представянето на Шалке 04 продължава да изненадва. „Миньорите” елиминираха по пътя си до тук чешкия Виктория Пилзен, но изправиха на нокти “Фелтинс – Арена” след като решиха въпроса с участието си в следващата фаза на Лига Европа едва в допълнителното време на мача. Във вътрешното първенство Шалке записа само една победа в последните си пет мачове, а загубата през уикенда от аутсайдера Фрайбург поставя под изпитание амбициите на тима за участие в Шампионската лига догодина.

Победителят в този мач ще бъде отборът, който реши да пренебрегне целите си във вътрешното първенство и хвърли всички усилия за добро представяне в Лига Европа. Домакините имат предимството на своята публика и това, че се намират в добро състояние на духа след пет поредни победи във всички състезания. Но вероятността Макларън да пусне в игра част от резервите е много голяма и ако това се случи е много вероятно Твенте да не успее да победи немския тим.

Прогноза за: Твенте – Шалке 04 1:1



Валенсия – ПСВ Айндховен

Валенсия приема холандския ПСВ в първа осминафинална среща от Лига Европа в добро настроение - „прилепите” достигнаха до тук, елиминирайки коравия Стоук Сити след победи в Англия и Испания, а в първенството на Примера дивисион Валенсия продължава да отстоява третата си позиция и по всичко изглежда, че няма как да бъде изместен оттам.

ПСВ също достигна до този етап на Лига Европа по убедителен начин, побеждавайки два пъти Трабзонспор и не оставяйки никакви съмнения относно превъзходството си над противника. В Ередивизе обаче ПСВ допусна две поражения в последните си три мача и отстъпи лидерската си позиция на АЗ, а след загубата през уикенда от Твенте „червено-белите” вече са трети.

Двубоят на „Местая” едва ли предвещава някаква интрига. Класата на Валенсия е известна и Емери дори да остави на пейката някои от титулярите си, ПСВ не притежава това качество на играчите си, благодарение на което би се противопоставил успешно на своя съперник, който на своя стадион играе много силно.

Прогноза за: Валенсия – ПСВ 3:0




АЗ Алкмар – Удинезе

Холандското нашествие в Лига Европа продължава със срещата АЗ – Удинезе. Домакините нямат причина да не се намират в отлично състояние на духа, след като на 1/16 финалите във втория по значимост турнир отстраниха Андерлехт след две победи, а в шампионата на Ередивизи оглавиха еднолично таблицата за класиране с точка пред Твенте и ПСВ.

Удинзе изпитваше редица кадрови проблеми през миналия месец, което даде отражение върху последните резултати на „фриулци”. В първата среща от 1/16 финалите в Лига Европа хората на Гуидолин не успяха да победят ПАОК, но за сметка на това го направиха убедително в реванша в Гърция, не оставяйки никакви съмнения относно превъзходството си – 3:0 след попадения на Данило, Флорес и Домици. В Серия А италианците продължават борбата за третото място, но след равенството си срещу Атланта допуснаха да бъдат изпреварени от Лацио.

Срещата в Алкмар се очертава да бъде една от най-оспорваните в осминафиналите на Лига Европа. Домакините демонстрират бърз и техничен футбол, на който ще се противопостави по-затворената игра на техния противник, чиято сила е в средата на терена и ако холандците не успят да вземат надмощие в тази част на полето, няма да могат да се поздравят с успех.

Прогноза за: АЗ – Удинезе 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187