И Ботев Пловдив е аут от Европа


FUTBOL-TV

И Ботев Пловдив е аут от Европа

Ботев Пловдив приключи с участието си в евротурнирите, след като загуби с 0:2 реванша срещу Жрински Мостар в третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите и така отпада с общ резултат 2:3.

Ботев остана още преди края на първото полувреме с десет души заради червен картон на Антоан Конте. Но и преди отстраняването, и след отстраняването на футболиста, отборът от Пловдив беше пасивен, без инициатива в играта и статичен при центриранията от ъглови удари и фаулове. Логично, с такова апатично представяне тимът от България нямаше и как да разчита на кой знае колко положения за гол пред вратата на Марич.

Жрински Мостар отива в директен двубой за място в груповата фаза на Лигата на Конференциите срещу победителя от двойката Цюрих (Швейцария) - Витория Гимараеш (Португалия).

Първата възможност в мача се откри още 7-ата минута и беше за гостите от Пловдив. Капитанът Ивелин Попов хитро прехвърли зад гърба на защитата към Мартин Секулич, който обаче не се намеси сериозно, а вратарят на Зрински внимаваше и изби в корнер.

Постепенно домакините започнаха да налагат своето надмощие, а Антоан Конте изпусна в 17-ата минута Мулахусеинович, който стреля покрай гредата с глава. В 22-ата минута обаче същият футболист на домакините беше съсечен от вратаря Бернат и съдията от Република Ирландия отсъди дузпа. Вратарят на пловдивчани обаче поправи грешката си и улови топката след изстрела на Франьо Млинар.

Отново централният нападател на Жрински - Мулахусейнович беше в основата на напрежението три минути по-късно. Останал без опека, стреля към далечния ъгъл по земя, но топката премина покрай вратата.
 

Но в 39-ата минута в крайна сметка по-активната игра на босненския тим даде резултат. Мулахусейнович беше изпуснат от Антоан Конте и след центриране на Керим Мемия от дясно с глава прати топката в мрежата.

Негативите, които правеше Конте за Ботев продължиха след още две минути. Той беше отстранен с директен червен картон от съдията Роб Хeнеси, който получи помощ от колегата си от стаята за видеопомощ (ВАР). Кайтазович сигнализира заради удар на Конте срещу голмайстора на домакините.

В последните минути на първата част Ботев можеше да стигне до равенство, след като Нвачукву и Акере излязоха сами срещу защитник и вратаря Марич. Топката беше подадена на Акере, който обаче буквално се блъсна във вратаря на домакините и не успя да вкара от чиста позиция.

Домакините започнаха по-активно през втората част, а Млинар разтегна вратаря на Ботев след изпълнение на фаул в 56-ата минута. В 62-ата пък Чуже стреля в аут от добро положение. Домакините не вдигаха темпото, но въпреки това в 71-ата минута от ново статично положение едва не стигнаха до втори гол. Ветеранът Тони Шунич скочи с глава най-високо при пореден корнер, а ударът му мина опасно край страничната греда.

В 83-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Чуже проби от ляво, Николай Минков през цялото време отстъпваше. Подаването мина зад гърба му в наказателното поле и никой от защитата на Ботев не реагира на този пас, а резервата Томислав Киш с първото си докосване отклони топката в мрежата на Бернат.

Съвсем накрая в игра за първи минути с екипа на Ботев (Пловдив) се появи новото попълнение Вини Трибуле. И в 1-ата минута на добавеното време той прати топката във вратата на Зрински след пас на Алекса Мараш. Проверката със системата ВАР обаче потвърди, че нападателят е бил в положение на засада.

  Сподели
34