Жегата в Пловдив ще остави Ботев - Марибор без победител


FUTBOL-TV

Жегата в Пловдив ще остави Ботев - Марибор без победител

Ботев Пловдив - Марибор
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 11.07.2024 г.
Час: 21:00


Ботев Пловдив стартира участието си в турнира Лига Европа. Съперник на "канарчетата" е словенският Марибор, воден от едно добре познато име у нас - Анте Шимунджа. Двубоят е труден за прогнозиране, тъй като е първи официален и за двата тима от доста време насам. Все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак Х.

Очакванията са, че температурите в града под тепетата ще са доста високи и двата тима трудно ще могат да покажат най-доброто от себе си. Прогнозата сочи, че в деня на мача в Пловдив ще е около 37 градуса по целзий, като и след 21:00 часа температурата със сигурност ще бъде над 30 градуса.

В последните дни около Ботев се говори повече за трансфери, отколкото за мача. Вчера шефовете на тима прибраха добра сума след като официално стана ясен трансфера на 19-годишния флангови футболист Уме Емануел в швейцарския елитен Цюрих. Димитър Папазов също е близо до това да бъде продаден, като в медиите вече циркулира името на Болоня.

Иначе специално за мача изглежда, че Душан Керкез няма проблеми с контузени футболисти и ще може да заложи на най-доброто, с което разполага. Като изключим трнасферираните играчи, останалите се готвят сериозно за двубоя.

Нападателят на словенския Марибор - Йосип Иличич от днес поднови тренировки с отбора преди двубоите с Ботев Пловдив от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Опитният футболист бе част от състава на Словения, който взе участие на Европейското първенство в Германия, където селекцията на Матияж Кек достигна до осминафиналите, но отпадна от Португалия след изпълнение на дузпи.

Иличич получи кратка почивка, но от днес се присъединикъм заниманията на своите съотборници и утре ще пътува заедно с тях за двубоя с Ботев, уточниха от словенския тим.

Атакуващият футболист на Марибор - Бехар Фета, сподели очакванията си за предстоящия мач. 21-годишният северномакедонец говори пред официалния сайт на словенците:

"Отдаваме нужното уважение на съперника, чака ни предизвикателна задача, но аз вярвам в продължаването напред. Ще направим всичко, за да вземем добър резултат в България и след това заедно да потвърдим мястото си в следващия кръг пред нашите фенове", категоричен е футболистът.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - МАРИБОР 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
691