Байер ще довърши работата на финала на ЛЕ


И. Ангелов

Байер ще довърши работата на финала на ЛЕ

Аталанта - Байер Леверкузен 
Стадион: Авива, Дъблин 
Дата: 22.05.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Аталанта навлиза във финала на Лига Европа със 7 победи от последните си 9 срещи, което е прекрасна форма в точното време. Италианците стигнаха до тук след като отстраниха Марсилия с общ резултат 4:1 в полуфиналите, малко след като отстраниха и Ливърпул с впечатляващо гостуване в Англия.

Байер Леверкузен пътува до финала малко след като спечели германската Бундеслига по исторически начин - след цял сезон без загуба тимът става първи в историята с такова постижение. Шаби Алонсо няма загуба и в нито едно друго състезание тази кампания, и ще даде всичко за да завърши тя по този начин, и с исторически требъл за десерт.

В отбора на Алонсо няма и никакви контузени имена. Всички възможни и най-добри играчи са на линия, докато при домакините травми имат Емил Холм, Сеад Колашинац и Мартен де Роон.

Аталанта има шанс да спечели първо злато от 1963 г. и мотивацията и от тази страна ще е огромна. Как обаче тимът ще спре противник с 51 поредни двубоя без поражение? Алонсо може да донесе европейско злато в клуба за първи път след спечелването на Купата на УЕФА през 1988 г.

Прогноза: Аталанта - Байер Леверкузен 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байер Леверкузен (Шаби Алонсо)
 
Ковар
   
Тапсоба
Та
Хинкапи
Фримпонг
Паласиос
Джака
Грималдо
Хофман
Бонифаче
Вирц
Купмайнерс
Скамача
Кетелере
Руджери
Едерсон
Пасалич
Дзапакоста
Скалвини
Хиен
Джимсити
   
Мусо
 
Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Байер Леверкузен 2:3

  Сподели
193