Ливърпул ще се справи с Аталанта


И. Ангелов

Ливърпул ще се справи с Аталанта

Ливърпул - Аталанта 
Стадион: Анфийлд 
Дата: 11.04.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Ливърпул отново бе задържан от Манчестър Юнайтед през уикенда и след като "червените дяволи" първо отстраниха тима на Юрген Клоп от ФА Къп, след това и го свалиха от върха на Висшата лига, където сега е Арсенал. Ако "артилеристите" спечелят срещите си до края на сезона в Англия, Ливърпул няма какво да направи за да вземе титлата, и Лига Европа изглежда един от турнирите, където триумф е постижим и е в контрола на момчетата на Клоп. Сега на четвърт-финал тимът излиза срещу шестият в класирането на италианската Серия А.

Горното означава, че Аталанта се намира извън зоната за евротурнирите в класирането на локалното първенство. Двете последователни загуби на гости на Фиорентина и Каляри спомогнаха за това тимът да изостава на 5 точки от място, даващо право на участие. Формата обаче не предполага тимът да се противопостави на именития си съперник.

Когато тези два отбора се срещнаха последно през ноември 2020 г., Ливърпул загуби у дома с 2:0, но се поправи с 5:0 в Италия на гости.

Откъм състави, положението на домакините е доста усложнено. Байчетич продължава да е под въпрос и с травми са още Алисон, Арнолд, Жота, Матип, Тиаго и Доак. За Джан Пиеро Гасперини липсва само контузеният защитник Джорджио Скалвини.

Аталанта се справи със Спортинг в последния кръг на ЛЕ, но Ливърпул може да се окаже прекалено голям залък за тима в този момент.

Прогноза: Ливърпул - Аталанта - 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)
 
Мусо
   
Толои
Джимсити
Колашинац
Дзапакоста
Рон
Едерсон
Руджери
Купмайнерс
Лукман
Скамача
Диаз
Нунез
Салах
Алистър
Ендо
Собослай
Робертсън
Гомез
Дайк
Конате
   
Келехер
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Аталанта 3:1

  Сподели
181