Спортинг и Арсенал започват с равен


И. Ангелов

Спортинг и Арсенал започват с равен

Спортинг посрещна Арсенал в първия кръг от осминафиналите на Лига Европа. Днес на "Ещадио Хосе Алваладе" гостите поведоха, пострадаха от пълен обрат, но се върнаха до 2:2 преди да посрещнат португалския си съперник в Англия за обратната среща във втория кръг.

В 22-ата минута Арсенал поведе след удар с глава на Салиба, като засече подаването на Виейра през Адан за 1:0. В 34-ата минута Спортинг отговори по същия начин с корнер на Едуардс, който стигна главата на Инасио за 1:1 през Търнър, който понечи да излезе, но се отказа и предизвика объркване може би. Вратарят предизвика и грешка в края на полувремето, която можеше да му коства гол във вратата.

След почивката домакините обърнаха в 55-ата минута въпреки че бяха отстъпили инициативата. Тук Едуардс намери Гонкалвеш в добра позиция, той стреля по Търнър, но избитият удар в Паулиньо бе лесен за вкарване за 2:1.

В 62-ата минута видяхме автогол на домакините при опит на Джака да намери Мартинели, като тук Морита опита да пресече и вкара в мрежата си - 2:2.

  Сподели
368