Арсенал ще се справи срещу Спортинг


И. Ангелов

Арсенал ще се справи срещу Спортинг

Спортинг - Арсенал
Стадион: Хосе Алваладе
Дата: 09.03.2023 г.
Час: 19:45 ч.

След като в плейофната шеснайсетинафинална фаза на Лига Европа Спортинг започна с разочароващо 1:1 с Мидтиланд, тимът се съвзе във втората среща и очаквано отнесе съперника с 5:1 общ резултат за да достигне осминафиналната фаза. В този мач тимът навлиза след 6 победи от последните 7 в локалната лига, с единствена загуба в периода от Порто, който е втори в класирането.

Арсенал спечели драматично и дори извън добавените минути във Висшата лига срещу Борнемут за пълен обрат с 3:2 за да застане отново с 5 точки над преследвачите в Англия. Така тимът и направи четвърта поредна победа. В ЛЕ тимът последно спечели групата си с пет победи и загуба само от ПСВ.

В двата състава проблемите не са много, като при домакините само Даниел Браганса е с контузия. Гостите няма да разчитат на Жезус, Елнени и Тросар, като Нкетиа е поставен под въпрос. 

В четирите домакинства на Спортинг в Европа те успяха да спечелят само веднъж. Това обаче бе срещу Тотнъм в ШЛ, което е английска опозиция. Въпреки последното победа за домакините ще е изненада в случая.

Прогноза: Спортинг - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Търнър
   
Салиба
Кивиор
Томиясу
Тиърни
Виейра
Партей
Джака
Сака
Нкетиа
Нелсън
Едуардс
Чермити
Поте
Сантош
Морита
Угарте
Есгаио
Инасио
Коатес
Диоманде
   
Адан
 
Спортинг (Рубен Аморим)

Обоснована прогноза: Спортинг - Арсенал 1:2

  Сподели
500