Арсенал ще е фаворит и в Айндховен


И. Ангелов

Арсенал ще е фаворит и в Айндховен

ПСВ Айндховен - Арсенал
Стадион: Филипс
Дата: 27.10.2022 г.
Час: 19:45 ч.

В неделя ПСВ допусна третата си загуба в кампанията в Ередивизията след 4:2 от Грьонинген, като така позволи на Аякс да дръпне на първото място с 4 точки и ПСВ остана втори. В Лига Европа тимът допусна само 1 загуба и с много по-добра голова разлика и 3 точки над Бодьо/Глимт тимът държи също второто място зад перфектния противник, който има 4 победи.

Арсенал беше на поход от 4 победи, но през уикенда допусна 1:1 със Саутхемптън. Въпреки това тимът остава лидер с 2 точки над Ман Сити във Висшата лига. Ако "артилеристите" не загубят този мач те със сигурност ще излязат от групата като първенец. Традиционно обаче Микел Артета не залага на най-силните имена в това състезание и държи титулярите свежи за битката в Англия.

В двата състава има някои проблеми с липсващи имена, като при домакините това са контузените Фертесен, Сайбари, Пийрсман, Боскали и ван Гинкел. Зинченко, Роу и Елнени остават аут при гостите.

Арсенал спечели и 4-те срещи от Лига Европа до тук в сезона, последно именно срещу ПСВ с 1:0, но у дома. В 5 от последните 7 мача в състезанието тимът на Артета не допусна гол. В случая англичаните водят доста комфортно, и освен отслабен състав те могат да си позволят и да не вземат победа. Резервите на отбора обаче със сигурност ще търсят доказване и място сред титулярите.

Прогноза: ПСВ Айндховен - Арсенал 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Търнър
   
Холдинг
Габриел
Томиясу
Тиърни
Виейра
Локонга
Джака
Нелсън
Нкетиа
Мартинели
Тил
Гакпо
Симонс
Гази
Феерман
Сангаре
Макс
Тезе
Обиспо
Рамальо
   
Бенитез
 
ПСВ (Ван Нистелрой)

Обоснована прогноза: ПСВ - Арсенал 0:1

  Сподели
422