ЦСКА ще изиграе нов силен двубой срещу Базел


FUTBOL-TV

ЦСКА ще изиграе нов силен двубой срещу Базел

Базел - ЦСКА
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 25.08.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Антонио Нобре (Португалия)


ЦСКА гостува на Базел в Швейцария в мач-реванш от плейофната фаза за влизане в групите на Лига на конференциите. В първия двубой "армейците" записаха минимален успех с 1:0, но въпреки това интригата остава факт. ЦСКА играе доста добре под ръководството на Саша Илич, като това е първият треньор от доста време насам, който редуцира състава, давайки шанс за изява на много футболисти. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Наказанието на левия краен защитник на ЦСКА Брадли де Нойер е за две срещи в евротурнирите. Както е известно, той си изкара червен картон след края на реванша срещу Сейнт Патрикс заради спречкване с играч на домакините и пропусна първия мач с Базел, като бе застрашен от санкция за цели 6 двубоя.

От "Армията" изпратиха до УЕФА своето становище, като обясниха, че нидерландецът е бил провокиран както от противниковия състезател, така и от привържениците на Сейнт Патрикс. В крайна сметка протестът е дал резултат и Де Нойер ще пропусне още само реванша с Базел.

В Швейцария отново като титуляр отляво на отбраната ще започне игралият много силно в първата среща Християн Петров. Внимателни на "Санкт Якоб Парк" трябва да са Турицов, Вион, Юга, Йомов и Бауренски, които имат по два жълти картона в надпреварата. Ако някой от тях получи официално предупреждение, ще пропусне следващия двубой на тима в евротурнирите.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич обръща сериозно внимание на тактиката и игровото поведение на тима в последните тренировки преди реванша с Базел. Сърбинът иска ЦСКА да покаже в Швейцария още по-добро представяне спрямо победата с 1:0 в София.

"В реванша трябва да сме още по-умни“, заяви той непосредствено след срещата у нас. Игровият план на специалиста е свързан с много агресия и тактическа дисциплина. ЦСКА няма да излезе да се брани в Базел. Армейците ще опитат да контролират събитията на терена в максимално големи периоди от срещата. Това се случи на "Васил Левски“, като няколкото опита на кръстоносците да наложат натиск бяха моментално парирани.

В нито една от срещите под ръководството на Саша Илич, включително и контролите по време на лятната подготовка, червените не се прибираха в глуха защита. Това няма да се случи и на "Санкт Якоб“, въпреки аванса, който ЦСКА има от първата среща.

ЦСКА 5 пъти досега е печелил с 1:0 първата среща у дома в евротурнирите и винаги след това е продължавал напред. За последно това се случи преди 3 години при отстраняването на Осиек, когато развръзката настъпи след изпълнение на дузпи на реванша в Хърватска.

 

ПРОГНОЗА: БАЗЕЛ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
855